Grimstad Adressetidende

Barna engasjerte seg for barnehjem

Askeladden barnehage på Holbekk og Groos klarte å få inn 34.000 kroner til et barnehjem i India da de arrangerte kafé på FN-dagen.

- STØTTER BARNEHJEM

Tirsdag 24. oktober inviterte små og store askeladder på Groos og Holbekk til den årlige FN-kafeen. Både foreldre, søsken og besteforel­dre var invitert.

Nydelige aker

Det var salg av barnas kunst, lopper, lodder, India-effekter, mat og nydelige kaker som foreldrene hadde bakt.

Salget gikk unna, og førskoleba­rna hjalp ivrig til med salget. Inntektene fra FN-kafeen vil også i år gå til India. Ina Guthu, avdelingsl­eder ved Lykkehuset på Groos, er ansvarlig leder for et barnehjem som sto ferdig sommeren 2015. Dette året har de bygget et nytt bygg på tomten, hvor guttene har soverom. Jentene sover altså i det første bygget. I tillegg har de fått oppført en mur rundt hele tomten, noe som har blitt en flott ramme for de fine barnehjems­byggene.

Gjøre andre glad

I forkant av kafeen har barna i Askeladden barnehage fått se bilder og høre om barna på barnehjemm­et og det er fantastisk å se barnas engasjemen­t.

En ny sang har de også laert: «Den største gleden vi kan ha er å gjøre andre glad. Gi dem hus og mat og klaer, gode sko til deres taer. Vi er barn men likevel, vil vi gjøre en forskjell, vi vil gjøre andre glad».

Men det er ikke bare barna som er engasjert, foreldrene har også vist stort engasjemen­t. Vi er utrolig takknemlig­e for det fantastisk­e oppmøtet og giverglede­n. Så tusen takk skal dere ha alle som stilte opp på kafeen vår og gjorde det til en så flott ettermidda­g. Og tusen takk for det flotte bidraget, vi fikk inn i overkant av 34.000 kroner. Dette gjør en stor forskjell for barna på barnehjemm­et. Nå skal det lages flott lekeplass med lekeappara­ter og sykler skal det også kjøpes inn til alle barna på barnehjemm­et.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KAFÉ: Foreldre og barn viste stort engasjemen­t da Askeladden barnehage på Holbekk og Groos åpnet kafé til inntekt til et barnehjem i India.
FOTO: PRIVAT KAFÉ: Foreldre og barn viste stort engasjemen­t da Askeladden barnehage på Holbekk og Groos åpnet kafé til inntekt til et barnehjem i India.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway