Grimstad Adressetidende

Endelig blir det kamp på Madelen

To ganger har kampen mellom Madelen Søfteland og Isabella Ratti blitt utsatt. Lørdag går jentene endelig i ringen.

- KICKBOKSIN­G b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi skulle ha møttes ved to tidligere anledninge­r, men første gang måtte hun avlyse, og i sommer måtte jeg avlyse da ryggen låste seg. Denne gangen blir det endelig kamp, stråler Madelen Søfteland.

Jenta fra Roresanden har ikke gått proffkamp siden i sommer, blant annet på grunn av denne ryggskaden hun pådro seg. Det var heldigvis ikke noe alvorlig, hun er for lengst blitt bra igjen.

– Jeg begynner å kjenne på kroppen at det snart er kamp, det begynner å krible litt nå, sier hun.

Trener i svettedrak­t

Kampen er i Milano, hvor det arrangeres et proffstevn­e i K1. Det skal foregå en EM-tittelkamp denne kvelden, og Madelens kamp er en av oppvarming­skampene til dette.

Madelen Søfteland har foruten om skaden hun slet med en liten stund, fått trent godt, og hun er godt forberedt på det som møter henne i ringen lørdag kveld. Kampen har hun visst om siden midten av august.

– Til vanlig har vi jo bare en måneds oppkjøring, så nå har jeg virkelig hatt god tid. Det har vaert mye tøff trening, bortsett fra nå på slutten, sier hun.

Nå er det korte, lettere økter som gjelder, og så handler det mye om å komme ned i matchvekt. Det er ikke bare-bare.

– Den siste uka inn mot kamp skal jeg gå ned fem kilo inn mot innveiinge­n, så nå bruker jeg svettedrak­t på trening og går på streng diett, og drikker lite. Innveiinge­n er klokken 19 på fredag, og inn mot kampen på lørdag kommer jeg til å hive innpå med mye drikke og mat, og så sove da, ler Søfteland.

Må vaere sjefen

Motstander­en har hun studert på video, og hun føler at hun har fått god oversikt over hva som er motstander­ens styrker og ikke minst svakheter.

– Jeg møter en motstander som tåler veldig mye juling, og som jobber og maser på, og som ikke gir motstander­en sin noe fred. Hun er litt lite bevegelig, og jeg synes hun er litt åpen, så jeg må vaere smart og prøve å utnytte det. Det er viktig at jeg går ut og bestemmer, og legger press på henne, mer enn at hun legger press på meg. Det blir nøkkelen her, jeg må virkelig vaere på hogget, sier Søfteland. Hun føler at formen er god. – Jeg hadde nylig en hardøkt, og den var veldig eksplosiv og fin. Jeg føler alt er slik det skal vaere, selv om de dagene her med lite mat og lite drikke er tøffe.

Kampen går altså lørdag kveld.

Madelen Søfteland skal også gå en kamp i romjula, naermere bestemt 30. desember.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? KLAR: Madelen Søfteland har trent godt den siste tiden, og føler seg klar for kamp.
ALLE FOTO: PRIVAT KLAR: Madelen Søfteland har trent godt den siste tiden, og føler seg klar for kamp.
 ??  ?? RÅSKINN: Madelen Søfteland blir bare tøffere og tøffere i ringen. Dette bildet er fra en kamp tidligere i år.
RÅSKINN: Madelen Søfteland blir bare tøffere og tøffere i ringen. Dette bildet er fra en kamp tidligere i år.
 ??  ?? SVETTEDRAK­T: Madelen Søfteland gjør alt hun kan for å finne matchvekte­n, og bruker svettedrak­t på deler av treningen.
SVETTEDRAK­T: Madelen Søfteland gjør alt hun kan for å finne matchvekte­n, og bruker svettedrak­t på deler av treningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway