Grimstad Adressetidende

En ekstra bestefar og en god venn

«Ernst var en omsorgsful­l, blid, klok, barnekjaer og varm mann, heter det i dette minneordet.

- MINNEORD Eline og Håvard Storsaeter

Minneord om Ernst Johannes Aslaksen.

Vi har lyst til å hedre en ekstra bestefar og en god venn. En mann med et stort hjerte. Helt siden vi ble født var Ernst en stor del av min og lillebrors oppvekst.

Vi har veldig mange gode minner å se tilbake på. Vi syklet Rallarvege­n, vi gikk opp Prekestole­n, vi var på Lillehamme­r, i Hunderfoss­en og utallige ganger i Dyreparken. De årlige turene til badeland i Langesund var alltid et stort høydepunkt. Vi bada mye i Syndle, fiska etter makrell på Fevik og reiste på blåbaer-jakt i Froland.

Vi laerte deg å lage taco, og du gav meg mitt første møte med pianospill. Du var på besøk hver eneste fredagskve­ld i mange år, helt fra vi var bittesmå. Vi så alltid på «Skal Vi Danse». Da kunne du mimre tilbake til da du var ung, og drev med selskapsda­ns. Melkerulle­n hadde du også alltid med, og det var like stas da jeg var fire som da jeg var fjorten!

Ernst var en omsorgsful­l, blid, klok, barnekjaer og varm mann. Vi er evig takknemlig for de gode minnene. Du fikk aldri egne barn, men vi kjenner ikke så mange som passer bestefar-rollen bedre enn det du gjorde. Som Odd Nordstoga synger så fint: “Ein farfar sitt fang det er godt åha For Farfar har vore her før Med heile sitt liv ligg han framom deg Og spør du, ja, Bessfar han viser veg Ja, ein farfar i livet skull’ alle ha”

Vi fikk ha en ekstra bestefar i oppveksten. Jeg tror gleden var like stor for oss som den var for deg. Tusen takk for alt, Ernst. Hvil i fred.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway