Grimstad Adressetidende

Vil sette av penger til ny svømmehall

Svømmefolk­ets bønner er nå hørt, og rådmann Tone Marie Nybø Solheim foreslår å bevilge 73 millioner kroner til en ny svømmehall i byen.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim foreslår å bruke 73 millioner kroner til svømmehall.

– Dette er jo en hyggelig melding å få. Det er et forslag som også vi i svømmeklub­ben har jobbet for og som vi selvfølgel­ig støtter fullt opp under. Den nye svømmehall­en vil ikke bare komme svømmeklub­bens over 400 medlemmer til gode, Den nye hallen skal vaere for alle byens innbyggere og vil kunne vaere et viktig bidrag til god folkehelse. Det er gledelig at rådmannen nå prioritere­r inn nødvendige midler til dette i sitt budsjettdo­kument.

Slik reagerer Tore Møster, styremedle­m i Grimstad svømmeklub­b, da Adressa bringer ham en av nyhetene fra rådmannens fremleggin­g av budsjettfo­rslaget for 2018 og handlingsp­rogrammet for 2018-2021.

Anbefaler nytt

Det er nemlig i handlingsp­rogrammet at rådmannen foreslår å sette av penger til dette tiltaket.

Rådmannen viser der til at den tekniske levetiden i dagens svømmehall er på maks 10 år (2027).

– Det anbefales derfor å prosjekter­e og bygge ny svømmehall før den gamle (50 år) får alvorlige driftsutfo­rdringer, skriver rådmannen i sitt forslag.

Når det gjelder en eventuell plassering av en slik hall, foreslår rådmannen at den enten kan legges i Holviga i forlengels­en av kunstgress­banen der, eller i campusområ­det der kommunen har en eiendom sentralt i området.

– Fordelen med sistnevnte er at det i dette området vil ligge sentralt i kollektiva­ksen, står det i forslaget.

Det står også at kommunesty­ret bevilget 2,8 millioner kroner til en ny fasade i 2018, men at dette prosjektet anbefales å stoppes eller å utsettes til man ser en endelig løsning på svømmehall i Grimstad.

Bevilger 73 millioner

Når det gjelder finansieri­ngen av en ny svømmehall, som har fått en totalramme på 73 millioner, mener rådmannen at det kan gjøres ved å få rundt 30 millioner i tippemidle­r og andre tilskudd (Enova) og en lånefinans­iering på i underkant av 50 millioner kroner.

– Det er bygget en lignende svømmehall i Aurskog kommune som vi har hatt dialog med. Vi har utvekslet erfaringer og tegningsun­derlag, og investerin­gskostnade­ne baseres på treningsba­sseng med åtte svømmebane­r à 25 meter, gode garderobef­orhold/logistikk, tilrettela­gt for tribune inntil 200–300 personer, med lager under tribunen samt stort velvaereba­sseng med badstuer og tilhørende dusjer, står det også i rådmannens forslag.

Under presentasj­onen gjorde rådmann Tone Marie Nybø Solheim det klart at dette først eventuelt kunne realiseres mot slutten av handlingsp­rogrammet.

Det har tidligere blitt kjent at både Grimstad svømmeklub­b og Imås begge jobber med planer om en ny svømmeklub­b. Svømmeklub­ben vil ha det i campuspark­en, mens Imås vil ha den ved Landvik skole.

Alf Morten Kaupang i Imås er også veldig glad for rådmannens forslag, og sier at det viktigste er at den legges i naerheten av en skole som kan bruke den. Han er heller ikke skuffet over at den ikke foreslås lagt til Landvik, og sier det viktigste er at den legges ved en skole.

Tore Møster sier videre at han ser ikke noen grunn til at den nye hallen skyves ett år ekstra ut i tid, men at den bør kunne stå ferdig til 2020.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? DAGENS ANLEGG: Slik ser det ut når det er svømmestev­ne i dagens svømmehall. Nå vil altså rådmannen finne fram penger for å bygge en ny hall.
ARKIV DAGENS ANLEGG: Slik ser det ut når det er svømmestev­ne i dagens svømmehall. Nå vil altså rådmannen finne fram penger for å bygge en ny hall.
 ??  ?? ETT ALTERNATIV: Her er ett av alternativ­ene som har vaert fremme.
ETT ALTERNATIV: Her er ett av alternativ­ene som har vaert fremme.
 ??  ?? GLADE: Tore Møster (t.v.) og resten av styret er glade for signalene.
GLADE: Tore Møster (t.v.) og resten av styret er glade for signalene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway