Grimstad Adressetidende

Åpner uke for gründere

Harduenidé­i magen, men trenger hjelp til å komme videre? Da kan Gründeruka vaere verdt et besøk.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Dag Otto Lauritzen er et av navnene på plakaten når Gründeruka starter.

Førstkomme­nde mandag kommer både tidligere proffsykli­st Dag Otto Lauritzen og festivalgu­ru Toffen Gunnufsen til Bluebox. Dit kommer også sjefen for Tour des Fjords, det store sykkelritt­et som kommer til Grimstad i 2018.

Disse tre skal inspirere og fortelle sine gründerhis­torier under åpningen av Gründeruka 2017. Uka består av en rekke arrangemen­ter over store deler av Sørlandet, men åpningen er altså i Grimstad.

– Vi må jo lade opp til Tour des Fjords, så derfor har vi invitert Dag Otto og daglig leder i rittet Roy Hegreberg, sier Bodil Slettebø, naeringssj­ef i Grimstad kommune.

De fleste tenker nok på Tour des Fjords som et sportsarra­ngement, men det er også en gründerhis­torie, som begynte med et endagssykk­elritt i 2008, men som nå har blitt en stor kommersiel­l suksess, både innen sykkelspor­t og koblet til turistnaer­ingen.

Kommunen er med som arrangør for Gründeruka sammen med Aust- og Vest-Agder fylkeskomm­une, Innoventus sør, Innovasjon Norge og Start UiA.

Festivalhi­storier

En annen gründerhis­torie man skal få høre om under åpningen, er Skral festival. Toffen Gunnufsen, som er sjef for festivalen­s andre og nåvaerende periode, kommer for å fortelle om dette.

Åpent for alle

Hele åpningen foregår på Bluebox.

– Ved å ha det på UiA, håper vi å fenge studenter som er interesser­t i gründervir­ksomhet og den tematikken, sier Hugo Loftesnes Pettersen, som er rådgiver i Innovasjon Norge.

Arrangemen­tet er imidlertid åpent for alle interesser­te.

– Alle som er opptatt av entreprenø­rskap og gründervir­ksomhet er velkommen, sier Slettebø.

– Det er både for folk som har en idé de trenger hjelp med, og for folk som vil ha inspirasjo­n. Har du en idé, kan du møte opp på disse arrangemen­tene og få hjelp og inspirasjo­n, sier hun.

Innovasjon Norge har sitt Agder-kontor i Grimstad, og direktør Sveinung Hovstad er glad at for kontoret med 13 ansatte kan bidra til en uke med gründervir­ksomhet i søkelyset.

– Vi spenner veldig vidt, og har to som jobber spesielt med gründervir­ksomhet, forklarer Hovstad.

Besøk fra USA

Uka har også innslag fra den andre siden av Atlanterha­vet. Tirsdag er det nemlig klart for internasjo­nal rundebords­konferanse i Grimstad.

– Da kommer det besøk fra Austin i Texas. Formålet er å se på muligheten­e for samarbeid mellom Agder og Austin, sier Slettebø.

Tidligere har en stor delegasjon fra Agder vaert i Austin under den store oljemessen der, og nå skal altså amerikaner­ne se på norske forhold.

En del av dette besøket blir å se på Mechatroni­cs innovation lab (MIL).

 ??  ??
 ??  ?? BLUEBOX: Bodil Slettebø, Hugo Loftesnes Pettersen og Sveinung Hovstad (t.v.) inviterer til avspark i Gründeruka på Bluebox.
BLUEBOX: Bodil Slettebø, Hugo Loftesnes Pettersen og Sveinung Hovstad (t.v.) inviterer til avspark i Gründeruka på Bluebox.
 ??  ?? KOMMER: Dag Otto Lauritzen.
KOMMER: Dag Otto Lauritzen.
 ??  ?? KOMMER: Toffen Gunnufsen.
KOMMER: Toffen Gunnufsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway