Grimstad Adressetidende

Tiltalt for vold og trusler

En mann i 20-årene fikk forbud mot å kontakte en kvinne etter påstått vold og truende oppførsel. Det skal ikke ha hindret ham i å sende henne nye meldinger.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det går frem av en tiltale fra Aust-Agder tingrett. Tiltalen inneholder flere punkter, og beskriver at mannen skal ha truet og brukt vold mot en kvinne, trosset et kontaktfor­bud, samt hatt og brukt hasj.

Det første tiltalepun­ktet dreier seg om en rekke meldinger med plagsomt og skremmende innhold mannen skal ha sendt kvinnen i august i år.

Her er det snakk om brudd på straffelov­ens paragraf 266, som dreier seg om «for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred».

Skal ha slått flere ganger

Deretter tar tiltalen for seg det som skal vaere vold. I en bolig i kommunen skal mannen ifølge tiltalen ha kastet kvinnen på gulvet og slått henne flere ganger, og minst et av slagene traff henne i ansiktet.

– Sendte meldinger

Etter de truende meldingene beskrevet i første tiltalepun­kt fikk mannen forkynt et forbud mot å kontakte kvinnen.

Forbudet varte i tre måneder, men allerede etter noen få dager skal mannen på ny ha begynt å sende kvinnen meldinger.

Like forut for dette var mannen ifølge tiltalen i besittelse av en joint hasj, og denne skal han ha røykt noe av.

I tiltalen, som er ført i pennen for påtalemynd­igheten av politiadvo­kat Vanja Bruvoll, tas det forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om erstatning til kvinnen.

 ?? ARKIVFOTO ?? TILTALE: Mannen er tiltalt og må møte i Aust-Agder tingrett.
ARKIVFOTO TILTALE: Mannen er tiltalt og må møte i Aust-Agder tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway