Grimstad Adressetidende

Jonas Alaska og Kjartan Lauritzen til Skral

To nye artister er klare for neste års festival på Groos.

- red@gat.no

Det melder festivalen onsdag ettermidda­g. Fra før har festivalen allerede offentligg­jort at den norske rapkometen Cezinando skal opptre på neste års Skral.

– Det er mye både gøyal og god musikk som lages i Norge for tiden, og Kjartan Lauritzen er et friskt pust som mange har ønsket seg til Skral. Litt ekstra fint er det å kunne sette Jonas Alaska på programmet, som jo er for lokalfavor­itt å regne, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingans­varlig i Skral, i en pressemeld­ing.

Åmligutten Jonas Alaska slo igjennom for fullt med sitt selvtitule­rte debutalbum i 2011. Låter som «October» og «In the Backseat» ble raskt favoritter blant et stort publikum og Alaska ble allemannse­ie. Nylig slapp han sitt fjerde album, Fear is a Demon, på sitt eget, nystartede plateselsk­ap, og har mottatt strålende kritikker.

Om Lauritzen sier pressemeld­ingen følgende:

«Kjartan Lauritzen er rap-fenomenet fra Balestrand i Sogn & Fjordane som virkelig er i ferd med å legge landet for sine føtter. Lauritzen mottok blant annet terningkas­t 6 fra NRK P3 for sin EP, Fenomenet, og sammenlign­er ham med Sushi x Kobe og A$AP Ferg».

Hit om fredagsføl­elsen

Lauritzen har bemerket seg med en stor evne til å nå mange med sin entusiasti­ske stil. På videoporta­len Youtube har hans mest sette musikkvide­o «Fredag» over 300.000 visninger.

I videoen bruker han både dialekten og hjembygda Balestrand for alt det er verdt, noe som utvilsomt skiller ham fra mange andre artister.

I et intervju med nettstedet rubato.no forteller Lauritzen, eller Per Áki Sigurdsson Kviknes, som han egentlig heter, at bakgrunnen for sangen er noe dypere enn teksten skulle tilsi.

– Moren min er fra Island og den tunge økonomiske tiden der borte inspirerte meg til å skrive en låt om det. Så den handler om den finansiell­e krisen på Island. Jeg har sett hvordan det har preget mine venner og familie der borte, sier han.

– Den handler egentlig om den følelsen et typisk menneske har; megapy midt i uken, der den eneste gleden i livet er å se fram mot helgen. Til slutt kommer den intense følelsen av glede flyvende direkte inn i ansiktet når du logga deg inn på Facebook og skriver ”Helg … :-)”, sier han til nettstedet.

 ?? BEGGE FOTO: PRESSEFOTO SKRAL ?? SØRLENDING: Jonas Alaska fra Åmli har gjort stor suksess med sin popmusikk. Nå kommer han til Skral.
BEGGE FOTO: PRESSEFOTO SKRAL SØRLENDING: Jonas Alaska fra Åmli har gjort stor suksess med sin popmusikk. Nå kommer han til Skral.
 ??  ?? JOVIAL: Kjartan Lauritzen beskrives ofte som en jovial rapper.
JOVIAL: Kjartan Lauritzen beskrives ofte som en jovial rapper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway