Grimstad Adressetidende

Satte rekord med brudd i foten

Det ble levert sterke prestasjon­er fra Grimstad-svømmerne under Nordsjøste­vnet i Kristiansa­nd sist helg.

- Lise R. Lothe Trener GSK

Theodor Sandvad Bernstein (født 2002) fra Arendal, som svømmer for Grimstad Svømmeklub­b, knallet til med 24,02 på 50 meter fri og perset med 54 hundredele­r, som holdt til sølv i kamp med ett år eldre konkurrent­er. Tiden er over sekundet bedre enn nest beste norske 15-åring.

Også på 50 meter butterfly gjorde Bernstein seg bemerket, først perset han i forsøket med 26,13 som ga B-finaleplas­s i sterk konkurrans­e med seniorsvøm­mere. Her forbedret han tiden ytterliger­e til sterke 25,97 og fikk 9. plass i B-finalen.

Personlig rekord ble det også på 50 meter rygg med tiden 30,17 og 13. plass i klassen (født 2002 og 2001).

På 50 meter bryst var han nesten like rask. Tiden ble 30,86, en forbedring av personlig rekord med nesten to sekunder. Det ble en fjerdeplas­s i klassen på denne distansen.

På siste øvelse, 100 meter medley, ble det enda en personlig rekord på tiden 1.04,45, noe som holdt til 8. plass. Tidene på 50 meter fri, bryst og butterfly er suverent beste resultat i landet i 15-årsklassen.

Mange rekorder

To år yngre Mats-Andre Andreassen (2004) fra Grimstad Svømmeklub­b kom på 12. plass i den yngste klassen (født 20032004) hvor han perset med utrolige ni sekunder på den krevende distansen 200 meter butterfly. Han svømte på tiden 2.36,32. Her åpnet han første 50 meter på 32,45, og første 100 meter på 1.10,49, bare hundredele­r fra pers.

Prestasjon­en satt godt i kroppen og kan ha bidratt til at han ikke var helt fornøyd med 50 meter butterfly med 31,22 og 23. plass.

Nordsjøste­vnet er et stort internasjo­nalt stevne arrangert av Rogaland Svømmekret­s. Med høye kvalifiser­ingskrav er deltakelse i seg selv en bragd. I år deltok utøvere fra ti nasjoner, blant disse var det flere utøvere i europatopp­en. Totalt ble det satt 16 norske rekorder, (seks seniorreko­rder, seks juniorreko­rder og fire para-rekorder). I tillegg ble det satt en sveitsisk rekord, en belgisk rekord og en italiensk juniorreko­rd.

Svømmere fra Grimstad, som ønsker å satse på idretten, har søkt til andre klubber som kan tilby bedre treningsfo­rhold enn det vi har mulighet til i gamle Grimstad svømmehall.

Torbjørn Udjus (1993) fra Grimstad represente­rer Oslo Idrettslag i seniorklas­sen, og var med på vinnerlage­t på 4x50 meter fri miksstafet­t. Han viste hvilken god allround-utøver han er med sterke 58,70 på 100 meter medley, som sikret Bfinalepla­ss hvor han kom inn som nummer fire. I tillegg oppnådde han 3. plass i B-finalen på 50 meter fri individuel­t med tiden 23,24. Torbjørn er ganske fornøyd med stevnet med tanke på at han først skal toppe formen til et stevne i Lausanne i Sveits i slutten av desember, som er hovedmålet for sesongen.

Svømte med brudd i foten

Grimstadje­nta Nora Naessen (1999) stilte til start i sju individuel­le øvelser i seniorklas­sen og svømte også stafett for Team Sør/KSA. Hun er godt fornøyd med personlig rekord på 50 meter butterfly på tiden 29,91 og 100 meter medley på 1.07,88 som er under senior-NM-kravet. Hun imponerte på stafetteta­ppen for Team sør i finalen på 4x100 meter fri, hvor hun fikk tiden 58,37 med flying start og første gang under minuttet på 100 meter fri. Dette holdt til 4. plass for laget, bare tideler fra medalje. Ekstra imponerend­e var dette med tanke på at Nora svømte med brudd i et fotbein. For Nora er det UM/junior-NM om to uker som er målet for sesongen.

Det er det også for Juni Helene Iversen Refstie (2001) fra Grimstad, som svømmer for Varodd. Hun viste stor allsidighe­t med tider ned mot pers i sju individuel­le øvelser, og også hun fikk en knallbra etappe på stafetten 4x100 meter fri hvor hun kom under den magiske minuttgren­sen på 59,21, og hvor laget kjempet om bronsemeda­ljen og endte på 5. plass, bare 22 hundredele­r unna. Mest fornøyd var hun med 50 meter fri, hvor hun endelig kom under 28 sekunder.

Herman Broen (2000) fra Grimstad, som nylig meldte overgang til Varodd svømmeklub­b, dro i land sisteetapp­en på 4x100 meter fri for laget til Varodd, på sterke 57,08.

Om to uker arrangeres det UM/junior-NM i Kristiansa­nd, hvor Juni, Nora og Theodor deltar.

Theodor Bernstein er til «utlån» fra Grimstad Svømmeklub­b til Team Sør/KSA, hvor han i tillegg til individuel­le øvelser også får mulighet til å stille på et stafettlag med medaljesja­nser.

 ??  ?? I FORM: Nora Naessen svømte svaert godt i årets Nordsjøste­vne, til tross for at hun svømte med brudd i et fotbein. Nå forbereder hun seg til UM/ junior-NM, som er i Kristiansa­nd om kort tid. Dette bildet er brukt med tillatelse fra arrangøren.
I FORM: Nora Naessen svømte svaert godt i årets Nordsjøste­vne, til tross for at hun svømte med brudd i et fotbein. Nå forbereder hun seg til UM/ junior-NM, som er i Kristiansa­nd om kort tid. Dette bildet er brukt med tillatelse fra arrangøren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway