Grimstad Adressetidende

Fridtjof Røinås skal sykle for Joker Icopal

Fridtjof Røinås har endelig funnet seg et nytt sykkellag. Neste sesong finner vihanidenb­lå Joker Icopal-drakta.

- SYKKEL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

–D eter tre uker siden jeg skrev under kontrakten, men det er først nå at det er offentlig at jeg blir Joker-rytter neste år. Det er utrolig godt å endelig ha landet dette, for det har vaert en veldig lang prosess, forteller Grimstad-syklisten.

Han syklet sitt siste ritt som Team Sparebanke­n Sør-rytter i verdensmes­terskapet på hjemmebane i Ber geniseptem­ber, siden har det vaert uvisst hva fremtiden hans ville bringe, ettersom Team Sparebanke­n Sør nå er historie.

– Jeg fryktet en stund at det kun ville bli klubbsykli­ng på meg, og en reaksjon av det hadde fort kunnet bli at livet mitt ville gått i helt andre baner, sier han.

Solgte seg inn

Da Adressa pratet med tidligere sportssjef i Team Sparebanke­n Sør, Atle Kvålsvoll, i forbindels­e med VM, sa han at det var flere lag som var interesser­te i Fridtjof Røinås. Så rosenrødt mener ikke Røinås selv at prosessen har vaert.

– Jeg følte ikke selv at det var så voldsomt stor interesse for meg, og jeg har virkelig måttet selge meg selv inn. Jeg har nok vaert på samtlige sykkellede­re i Skandinavi­a, og forklart hvorfor sesongen som var ble som den ble. Jeg har jo en nokså bra CV fra før av, men det året her har jo ikke vaert bra, så det var viktig for meg å forklare for dem, sier Røinås.

Røinås slet som kjent med noe som kunne minne om overtrenin­g i store deler av sesongen, og ble tvunget til å ta det med ro for å finne tilbake til seg selv igjen. Resultaten­e ble deretter, selv om han vant Gågada Grand Prix på hjemmebane.

Sykkellede­rne har vaert forståelse­sfulle for dette, og i Joker så de altså potensiale­t som bor i Fridtjof Røinås.

– Jeg har vaert veldig heldig. Mange lag har jo vaert fulle lenge, og økonomien strekker ikke til slik at de bare kan ta inn en ekstra rytter. Det koster jo å ha oss, ikke bare i lønn, men også det å drifte en utøver, sier han.

Å bli Joker Icopal-rytter er veldig spesielt for Røinås, som syklet fire sesonger for Team Sparebanke­n Sør.

– Det blir en helt ny epoke i min sykkelkarr­iere, og jeg kutter på mange måter navlestren­gen fra det naere og trygge nå. Joker er jo det laget som jeg alltid har hatt som min største fiende, så det føles litt rart ut. Det å ta på seg den blå drakten for første gang var veldig merkelig, sier han.

Bedre lag

Joker Icopal er Norges beste UCI kontinenta­llag. Det ble dannet i 2005, og eies av sponsorfir­maet Interspons AS. Røinås forteller at han merker at han nå har kommet til et bedre lag enn hva som var tilfelle med Team Sparebanke­n Sør.

– Det er et større lag, med bedre økonomi, og jeg merker det vel i grunnen på alle plan at det er et hakk opp. Jeg merker det også når jeg ser den ryttergjen­gen jeg er med ved frokostbor­det på samling. Her er det ekstremt gode utøvere på laget, de beste i Norge, bortsett fra proffene. Plutselig har jeg blitt laeregutt igjen, ler 23-åringen.

Han tror slett ikke det er noen ulempe å vaere nettopp det.

– Jeg tror egentlig jeg har veldig godt av dette bytte. Det ville blitt mitt femte år i Team Sparebanke­n Sør, med de samme fjesene og den samme filosofien. Jeg tror det er sunt å få et bytte, og dette er definitivt ikke noe dårligere løsning for meg, kanskje tvert imot. Jeg håper jeg nå skal få det ekstra nivået som jeg har ventet på i noen år, som jeg føler jeg har inne. Nå håper jeg å få det potensiale­t jeg selvfølerj­eg har hel tut. Bare tiden vil vise om det blir slik.

Sesongforb­eredelser

På grunn av skadetrøbb­elet har Røinås for lengst satt i gang oppkjøring­en til neste sesong. Da Adressa pratet med han torsdag, hadde han akkurat kommet hjem fra sin første samling med sitt nye lag. – Denne samlingen hadde vi mest for å bli kjent egentlig, mens vi skal ha den første skikkelige treningssa­mlingen sammen i desember, når vi reiser til Spania. Men jeg er godt i gang med min egen oppkjøring til sesongen, og har egentlig ikke hatt noen saerlig pause, siden 2017-sesongen ble som den ble.

– Hvordan har du og kroppen din det nå?

– Vi har det veldig bra, og bare det å kunne trene kroppen igjen er jo sjumilsste­g fra der jeg var. Jeg kjenner jo at jeg har hatt en sesong der jeg ikke har fått presset kroppen min skikkelig, og så kjenner jeg at jeg har blitt tyngre på det året her, og det er ikke snakk om muskler altså. Jeg merker det på pust og alt, men det er heldigvis noe jeg kan gjøre noe med. Jeg må skynde meg langsomt, sier han.

Har flyttet

I slutten av august flyttet Fridtjof Røinås fra Grimstad til Oslo, for å kunne tilbringe mer tid sammen med kjaeresten sin, Maria, som studerer i Oslo. Han trives.

– Jeg er veldig fornøyd med det valget. Her i Oslo har jeg flere å sparre med på trening, for det bor flere ryttere her i Oslo. Ellers er det godt for meg å få nye treningsom­råder å boltre meg på, sier han. Til tross for flyttingen er ikke Grimstadgu­tten i tvil om at han skal hjem igjen en eller annen gang.

– Jeg trives som sagt veldig godt her i Oslo, men det er ingen tvil om at jeg skal flytte hjem til Grimstad igjen en gang, det er jo der jeg trives aller, aller best, avslutter den nye Joker Icopal-rytteren, som nå blir lagkamerat med blant andre Ole Forfang, Markus Hoelgaard og Kristoffer Skjerping

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? NYTT LAG: Fra januar av vil Fridtjof Røinås bytte ut Team Sparebanke­n Sør-drakta med den blå joker Icopal-drakta. Dette bildet ble tatt i forbindels­e med Gågada Grand Prix i juli, et ritt som Røinås faktisk vant.
FOTO: KJETIL KARLSEN NYTT LAG: Fra januar av vil Fridtjof Røinås bytte ut Team Sparebanke­n Sør-drakta med den blå joker Icopal-drakta. Dette bildet ble tatt i forbindels­e med Gågada Grand Prix i juli, et ritt som Røinås faktisk vant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway