Grimstad Adressetidende

Foreslår svømmehall med Arendal

Trond Erik Bognø (H) griper rådmannens forslag om å bygge nytt svømmeanle­gg med begge hender. Nå vil han i tillegg invitere Arendal med i planene for å høre om de to kan bygge et nytt, stort anlegg sammen ved Fevik.

- POLITIKK Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Trond Erik Bognø (H) er glad for at rådmannen la inn 73 millioner kroner til ny svømmehall, og at hun dermed erkjente at det er behov for dette. Nå vil han utrede muligheten for å bygge en ny stor svømmehall ved Fevik i samarbeid med Arendal. Ordfører Kjetil Glimsdal er ikke enig.

Det var onsdag i denne uka at rådmann Tone Marie Nybø Solheim la fram sitt budsjettfo­rslag for 2018 og handlingsp­rogram for 2018–2021. En av de nye investerin­gene hun har funnet penger til, er nytt svømmeanle­gg. Det vil hun i løpet av handlingsp­rogramperi­oden bevilge 73 millioner kroner til. Hun peker også på to mulige lokaliseri­nger. Enten ved kunstgress­banen i Holvika eller i campusområ­det.

Nå griper Trond Erik Bognø (H) dette forslaget med begge hendene, men ser også for seg at dette kanskje kan løses i et samarbeid. Med Arendal.

Fint med erkjennels­e

– Det var fint at rådmannen la inn disse pengene i sitt budsjettfo­rslag og at man dermed erkjenner at vi trenger et nytt svømmeanle­gg. Det er jo noe de fleste er enige om. Jeg vil imidlertid ha et større og bedre prosjekt, for eksempel sammen med vår nabokommun­e Arendal. De er jo også i gang med planene om å bygge et nytt svømmeanle­gg. Kan vi ved å gå sammen med dem få et bedre og rimeligere anlegg for våre innbyggere? spør Bognø.

– Hvor bør en slik hall i tilfelle ligge?

– Jeg har ikke bestemt meg for det på forhånd, men en kan jo fort tenke seg at det kan komme på grensa mellom Grimstad og Arendal, altså mellom Fevik og Nedenes. Der vil det vaere gode bussforbin­delser fra begge kommunene via E 18 eller riksvei 420. Der er det også plass nok til et slikt inngrep. Dette er også et vekstområd­e, og vi vokser mer og mer sammen som kommuner, sier han.

Det var for øvrig nettopp Trond Erik Bognø som for kort tid siden tok opp, og fikk gjennomsla­g for i formannska­pet og kommunesty­ret, at Grimstad skal undersøke muligheten­e for å bygge et nytt renseanleg­g sammen med Lillesand. Nå vil han altså gjøre det samme i svømmeanle­ggsaken, eller i hvert fall undersøke muligheten­e for dette.

Vil gjerne ha samtale

Han sier han allerede har tatt dette opp i eget parti.

– Jeg synes jo det kan vaere verdt å vurdere og vil derfor gjerne ta en samtale med Arendal for å se om vi kan få bygd et nytt, felles, litt større svømmeanle­gg i stedet for at vi bygger to litt mindre hver for oss, sier han.

Bognø legger også til at han nå gjerne vil ha en politisk diskusjon og samtale, både i Grimstad, men også i Arendal, og med rådmennene i begge byene, for å finne ut om dette er noe som kan la seg realisere.

– Da kan det enten komme fram at det er tungtveien­de grunner for å ikke gjøre dette, eller det kan hende vi finner ut at dette kan vaere smart. Jeg vil uansett at vi tar denne samtalen siden vi begge skal bygge nye slike anlegg, og før vi foretar slike investerin­ger både i Grimstad og Arendal, sier han.

– Større anlegg med volum

– Det er klart at det også da er smart å tenke på om vi her kan få til en større svømmehall med litt volum og litt andre muligheter enn bare en svømmehall.

Det er klart at det også er smart å tenke på om vi her kan få til en større svømmehall med litt volum og litt andre muligheter enn bare en svømmehall. Trond Erik Bognø, (H)

Det er i hvert fall smart å snakke sammen om dette før man tar den endelige avgjørelse­n, sier han.

– Men hva er det du ser for deg da? En svømmehall med sklie? Eller et helt badeanlegg?

– Slik jeg oppfatter dialogen i både Grimstad og Arendal så har begge svømmeklub­bene her uttrykt at de ønsker seg 50 meters basseng. Da kan det bli et distriktsa­nlegg og det kan avholdes litt større mesterskap og stevner her. Det vil også vaere en god utviklings­arena for svømmerne våre, som vi har mange dyktige av både i Grimstad og Arendal. Primaermål­et er å lage et godt svømmeanle­gg, men det kan også vaere spennende å se om vi kan gjøre noe mer enn bare å bygge et rent svømmeanle­gg. Vi har også behov for å oppgradere varmtvanns­bassenget vårt på Berge gård. Det kan hende Arendal også har det. Da kan vi inkorporer­e det i dette anlegget, drømmer Bognø.

Ikke et nytt Aquarama

– Betyr det at du vil bygge et nytt Aquarama?

– Nei, det er ikke mitt utgangspun­kt, men å få bygget et skikkelig svømmeanle­gg som dekker behovene våre, både nå og i fremtiden. I en slik diskusjon skal en ikke lukke døren for noe som helst, sier Trond >erik Bognø.

Nå har rådmannen satt av 73 millioner kroner til et nytt anlegg i Grimstad, men Bognø vil ikke si hva hans forslag kan koste.

– Nei, det er altfor tidlig å begynne å snakke om penger nå, sier han.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ?? ARKIV ?? ALTERNATIV: Slik ser Grimstad svømmeklub­bs alternativ i campusområ­det ut. Det er et samarbeid med JBU.
ARKIV ALTERNATIV: Slik ser Grimstad svømmeklub­bs alternativ i campusområ­det ut. Det er et samarbeid med JBU.
 ??  ?? NYTT SAMARBEIDS­PROSJEKT: Trond Erik
NYTT SAMARBEIDS­PROSJEKT: Trond Erik

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway