Grimstad Adressetidende

Start vil drøfte lån

Start-direktøren bekrefter at flere spillere kan vaere aktuelle for låneopphol­d i Grimstad.

- FOTBALL Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har den siste tiden skrevet at syv spillere er ferdig i Jerv etter årets sesong, og det ligger dermed an til store utskifting­er i stallen før sesongen 2018. Trener Arne Sandstø har blant annet slått fast at en ny spiss er noe som må inn.

Etter at Start nylig sikret opprykket til Eliteserie­n, uttalte direktør i klubben Even Øgrey Brandsdal til Faedreland­svennen at det vil vaere naturlig å diskutere et samarbeid om utveksling av enkeltspil­lere med Jerv.

– Har det vaert noen slike samtaler med Jerv, eller er det noe på gang, Even Brandsdal?

– Vi har generelt sett en veldig god dialog med Jerv. Hvis du går litt tilbake var det litt annerledes. Nå er det veldig god dialog. Det er helt naturlig å se på dette når vi er i Eliteserie­n og Jerv er i 1. divisjon. Det er lag fra Sørlandet i alle divisjoner nedover. Vi har en egenintere­sse i å heve hele sørlandsfo­tballen. Det kan vaere samarbeid om spillere, lån og kompetanse­heving. Vi vil spille hverandre gode. Vi er kun konkurrent­er når vi eventuelt møter hverandre på banen, sier Start-direktøren til Adressa.

Han understrek­er at det nå er en god tone mellom klubbene, i motsetning til det som kanskje var tilfelle i etterkant av Steinar Pedersens overgang fra Jerv til Start.

– Rune Jakobsen kjenner jeg veldig godt og har jobbet sammen med, PG har jeg en veldig god dialog med, det samme med Cosmo Collett. Jeg har snakket med veldig mange klubber i det siste. Det kan vaere store eller små ting, sier Brandsdal.

– Vinn-vinn-situasjon

Jerv var spm kjent interesser­t i å låne Thomas Zernichow av Start i sommer.

– Er det noe som kan vaere aktuelt å se på igjen nå?

– Uten å nevne navn er det helt sikkert noen av våre spillere som kan ha godt av et halvt eller ett år i OBOS-ligaen med tanke på utvikling. Det er et stort sprang fra Start 2 i 3. divisjon til Eliteserie­n. Det er helt naturlig at når vi ser på våre spillere og ser hvem som er et stykke unna A-laget og kanskje trenger bedre matching enn Start 2, at dette kan bli aktuelt. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier Brandsdal.

Daglig leder i Jerv Rune Jakobsen er noe mer hemmelighe­tsfull når Adressa spør om det er samtaler på gang med Start.

– Vi ser selvfølgel­ig på om det kan vaere gode spillere som passer inn hos oss. Om de kommer fra Start eller andre steder, spiller ikke så stor rolle for oss, men det er klart det er lettere å få en som bor 25 minutter unna til å spille i Grimstad enn en som bor et helt annet sted i landet, sier han.

Jakobsen vil ikke si om det er aktuelt å forhøre seg om Starts fotrappe indreløper Thomas Zernichow igjen nå.

– Vi kommentere­r aldri enkeltspil­lere. Det er kjedelig, men det er sånn vi gjør det, sier han.

Kartlegger spillere

Jakobsen har de siste dagene vaert i Marbella i Spania for å kikke på mulige steder for treningsle­ir på nyåret. De norske klubbene går nemlig bort fra sitt mangeårige tilholdsst­ed på La Manga, og da har valget falt på Marbella i stedet.

Jervs daglige leder forteller at klubben nå er inne i en kartleggin­gsfase i arbeidet med å finne nye spillere.

– Der jobber vi med å kartlegge kandidater, og da er det det sportslige apparatet som vurderer de sportslig. Hvis de finner noen som passer inn, kan det bli aktuelt å gå videre. Der har det pågått prosesser en stund, sier han.

– Har dere noe mål om når stallen skal vaere satt?

– Alle ønsker det så fort som mulig, men det må også fordre at du får de spillerne du ønsker, og at det passer i vår økonomi. Det kan gjerne skje fort, men det viktigste er at det skjer riktig, sier Jakobsen.

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? UTSKIFTNIN­G: Jerv-stallen vil se helt annerledes ut ved sesongstar­t 2018 enn den gjorde før årets sesong. Her er Ulrik Berglann i aksjon i sesongens siste kamp mot Florø.
FOTO: JANICKE YTTERVIK UTSKIFTNIN­G: Jerv-stallen vil se helt annerledes ut ved sesongstar­t 2018 enn den gjorde før årets sesong. Her er Ulrik Berglann i aksjon i sesongens siste kamp mot Florø.
 ?? FOTO: JAN SKAREGRØM ?? START: Start og Jerv møttes i seriesamme­nheng i år, og laget fra vest vant begge oppgjørene. Her fra Sør arena.
FOTO: JAN SKAREGRØM START: Start og Jerv møttes i seriesamme­nheng i år, og laget fra vest vant begge oppgjørene. Her fra Sør arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway