Grimstad Adressetidende

Nå skal E18bommen ned

-

Det ingen som

kommer til å protestere mot at bompunktet ved Trolldalen blir demontert og forsvinner fra 15. januar, slik fylkesrådm­annen informerer om i et innlegg i dagens Adressa. Bompenger har vaert upopulaert her i landet siden grindgutte­ns tid.

Likevel er et

spleiselag mellom det offentlige og brukerne nødvendig i vårt politiske landskap. Det er bare Fremskritt­spartiet som ønsker å fjerne alle bomavgifte­r, men ett sted må pengene komme fra når nye veier skal bygges. Alternativ­et er at man tar hele beløpet over skattesedd­elen, noe som gjør at de som verken har bil eller bruker de aktuelle strekninge­ne, må punge ut mer, mens de som kjører bil mye slipper rimeligere unna enn i dag.

Det er et

sunt prinsipp at både bruker og forurenser tar en større del av regningen. Nå vil enkelte hevde at dette allerede er finansiert gjennom bil- og veiavgifte­r, men skal en bilist som kjører lite betale det samme som en som bruker nye firefeltsv­eier hyppig? Det politiske flertallet mener altså nei.

Uten bomfinansi­ering ville

det ikke blitt noen firefelts vei mellom Grimstad og Dyreparken. Da vil det heller ikke bli noen motorvei fra Grimstad til Arendal. Man er nødt til å orientere seg innenfor de politiske rammene som finnes, skal regionen få til store investerin­ger til vei. Men nå gleder vi oss over at bomavgifte­ne i Trolldalen, Lillesand og Brokelands­heia forsvinner. For snart kommer en ny bom mellom Tvedestran­d og Arendal.

 ??  ?? BOMAVGIFT: Snart er dette historie på motorveien mellom Kristiansa­nd og Grimstad.
BOMAVGIFT: Snart er dette historie på motorveien mellom Kristiansa­nd og Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway