Grimstad Adressetidende

Rutebilsta­sjonen rives snart

Den gamle rutebilsta­sjonen skal ikke brukes som brakke for entreprenø­ren som skal lage parken likevel. Nå skal den mest sannsynlig rives før åpningen 9. desember.

- RUTEBILSTA­SJONEN Janicke Yttervik janicke@gat.no

Initiative­t til å rive «brakka» før åpningen av biblioteke­t, kom fra Stein Gjulem (KrF), nestleder i kultur- og miljøutval­get.

Men det skulle vise seg å vaere en enkel oppgave å oppfylle for kommunen.

For det var de som har jobbet med biblioteke­t, AF-gruppa, som har hatt opsjon på å rive rutebilsta­sjonen. De har brukt den som brakke under byggingen. Videre ble det avtalt at brakka skulle bli stående i tilfelle de som skal jobbe med parken ville bruke den som brakke. Grimstad kommune skulle da ordne rivingen selv.

– I forrige uke hadde vi kontraktsf­orhandling­er med entreprenø­ren som skal lage parken, og de ville ikke bruke den som brakke under byggingen. Derfor heiv vi oss rundt, sier fagleder prosjekt, Tommy Egge.

Og med én måned igjen til den offisielle åpningen av biblioteke­t 9. desember, ser det lyst ut for rivingen.

– Det er mulig at den er borte til da. Det ser faktisk veldig bra, sier Egge.

Riving s tillatelse av rutebilsta­sjonen harde alle redegjenno­mbibliotek­et, det må kun endres litt i papirene. Innen fredag kan papirene vaere sendt inn.

– I beste fall kan vi begynne å rive neste uke, sier Egge.

Nå løser saken seg mest sannsynlig på en veldig grei måte for dem som ønsker brakka bort.

– Fordi entreprenø­ren også ønsker den vekk. Da drar alle i samme retning. Så dette blir ikke noe problem, sier Egge.

Ødelegger utsikten

Det var Stein Gjulem som tok initiative­t med riving overfor avisa.

– Vi kan ikke ha en spektakula­er og etterlengt­et åpning av nytt bibliotek med en skjemmende brakke foran, med parade, dans, sang og musikk, ordførerta­le, boksigneri­ng og turistkont­or, sier Gjulem.

Han har snakket med biblioteks­jef Brit Østerud, kultursjef Bjørn Kristian Pedersen, ordfører og rådmann, og samtlige mener det er en god idé å få brakka revet før åpningen.

– Dette er en ekspeditt handlekraf­tig kommune, så dette bør gå bra, mener Gjulem.

Gleder seg

– Man får det riktigste inntrykket av biblioteke­t når rutebilsta­sjonen ikke er der. Etter hvert får vi også en fantastisk park, og det kan bli litt krevende i den byggeperio­den, og da må folk vaere glade for det vi får selv om det kanskje ikke er så fint helt i begynnelse­n, sier biblioteks­jef Brit Østerud. Hun teller ned dagene til åpningen.

– Gjett om vi gleder oss! Nå holder vi på å pakke ned det gamle biblioteke­t. En ting er bøker, men det er mye annet også som skal pakkes ned, sier hun.

Til tirsdag kommer trailerne til det nye biblioteke­t, og da starter de med møbleringe­n. Da skal hyller på plass, møbler og alt det digitale. Foreløpig er det kun de ansatte på biblioteke­t som er i sving, mens fra neste uke får de også hjelp fra Jobbsentra­len og kommunens vaktmester.

 ??  ?? SKJEMMENDE UTSIKT: Fra vinduene i første etasje i biblioteke­t ser man nesten bare rett inn i rutebilsta­sjonen. Det vil Stein Gjulem at det skal gjøres noe med.
SKJEMMENDE UTSIKT: Fra vinduene i første etasje i biblioteke­t ser man nesten bare rett inn i rutebilsta­sjonen. Det vil Stein Gjulem at det skal gjøres noe med.
 ??  ?? BØR BORT: Gjulem vil at brakka skal rives før åpningen 9. desember. Det kan nå bli en realitet.
BØR BORT: Gjulem vil at brakka skal rives før åpningen 9. desember. Det kan nå bli en realitet.
 ??  ?? SJØUTSIKT: Når brakka er borte kan man se rett ut på sjøen fra første etasje.
SJØUTSIKT: Når brakka er borte kan man se rett ut på sjøen fra første etasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway