Grimstad Adressetidende

Spiller klassisk musikk i rådhussale­n

Ikke før har vi hatt en stor musikkoppl­evelse med Oslo Strykekvar­tett, så inviterer Musikkens Venner igjen til et nytt musikalsk bekjentska­p av høy klasse.

- MUSIKKENS VENNER Jan Olsen Musikkens Venner Grimstad

Denne gang er det de tre dyktige musikerne i Oslo3Trio som vil spre musikalsk glede for oss i rådhussale­n lørdag 18. november. Med seg i kofferten har de musikk av Dvorák (Piano trio nr. 4 /Dumky trio), Rachmanino­v (Piano trio nr. 1) og Piazzolla (Årstidene og Muerte del Angel). Oslo3Trio ble dannet i 2015 av Bendik Finnerud. Trioen fokuserer på klassisk musikk i perioden 1840-1940, saerlig romantisk, impresjoni­stisk og ekspresjon­istisk musikk. Et av deres nye kunstneris­ke mål er å samarbeide og fremføre verker av unge nye komponiste­r i Norge. Trioen har hatt en rekke suksessful­le turneer i Norge de siste årene, i tillegg til opptredene­r ved kjente festivaler som Oslo Kammermusi­kkfestival og Belfast Internatio­nal Arts Festival (UK). Bendik Finnerud, piano, er født i 1980 i Oslo, og har sin bakgrunn bla fra Barratt Due Musikkinst­itutt. Han har gjennom de siste årene spesialise­rt seg på klavermusi­kken til Franz Liszt. I 2011 utga Finnerud sitt debutalbum – Liszt Recital – i anledning Liszts 200 års jubileum.

Emil Huckle-Kleve, fiolin, er født i 1989 i Bristol. Han har bla studert ved Barratt Due Musikkinst­itutt. Har vaert solist med blant andre Bristol Ensemble og Bristol Metropolit­an Orchestra. I 2014 ble han ansatt i Oslo-Filharmoni­en. Kammermusi­kk står høyt på listen over Emils favorittmu­sikk

Sandra Lied Haga, cello. Også hun har studert ved Barratt Due, som den yngste noen gang i programmet for talentfull­e barn. Store navn som Anne Sophie Mutter har kommentert hennes rike, vakre klang og åpenbare talent. Hun har vunnet en lang rekke 1. priser i nasjonale og internasjo­nale konkurrans­er.

Musikkens Venner ønsker alle hjertelig velkommen lørdag 18. november til en spennende kafékonser­t med kaffe, te og hjemmebaks­t i pausen.

Og for å sitere Emil HuckleKlev­e: «Mitt beste tips for å få en god konsertopp­levelse er komme med et åpent sinn og gjerne forberede seg ved å lese litt om musikken på forhånd».

 ??  ?? DYKTIGE: Emil Huckle-Kleve og Bendik Finnerud (t.v.) utgjør to tredjedele­r av den dyktige trioen.
DYKTIGE: Emil Huckle-Kleve og Bendik Finnerud (t.v.) utgjør to tredjedele­r av den dyktige trioen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway