Grimstad Adressetidende

Suksess med ferdigbad

For åtte år siden startet to gründere med en idé om ferdige bad. Nå leverer de 1000 bad i året og har 14 ansatte på Bergemoen.

- NAERINGSLI­V Martin Haugen

Trivselbo bad AS har på få år etablert seg som en stor aktør innen prefabrike­rte bad. Med base på Bergemoen leverer de 1000 bad i året, og har økt omsetninge­n med 80 millioner kroner de siste årene. Målet er å vokse videre i årene som kommer.

Trivselbo bad AS ble mandag nummer fem på listen over årets gasellebed­rifter i Aust-Agder, kåret av Dagens Naeringsli­v. Selskapet kan blant annet vise til en økning i omsetning på 772 prosent de siste fire år.

I et industriby­gg på Bergemoen ligger selskapets hovedkvart­er, og her foregår all prosjekter­ing av Boxen, som er merkenavne­t for selskapets prefabrike­rte baderom.

– Vi lager badet helt ferdig. Det løftes på plass i bygget, sier gründer Terje Ulven.

Sammen med Benjamin Beck startet han opp i Tønnevolds­gate for åtte år siden. Nå har de større lokaler og 14 ansatte på Bergemoen.

– Veien har vaert lang. Vi brukte tre år på å bygge opp produktet, og så har vi vaert på markedet de siste fem årene. Nå leverer vi omkring 1000 bad i året, sier Ulven.

Den viktigste kunden for selskapet er små og store entreprenø­rer, og selskapet leverer til store prosjekter både på Sørlandet og andre steder i Norge. Noe går også til andre land.

Ferdig, men fleksibelt

Ulven forteller at Boxen skiller seg fra andre prefabrike­rte bad ved at det er flere valgmuligh­eter for kundene, og at kvaliteten skal vaere svaert god.

I Grimstad har for eksempel Fuhr park og Skonnertve­ien hageby kjøpt bad av selskapet, og i Arendal og Kristiansa­nd er flere hundre bad levert til Barbu brygge og Kanalbyen.

– Det er mellom 3000 og 4000 bad som står ute på ferdige bygg nå, forteller Ulven.

Kontrakten­e med slike store byggeprosj­ekter, og med aktører som JBU, BRG og AF-Gruppen, er med på å forklare den store veksten i omsetning. I 2016 var omsetninge­n på 91,6 millioner kroner, mens årets omsetning blir noe lavere.

– Det er bevisst. Vi har blant annet bemannet opp, og satser på videre vekst i 2018, sier Beck.

Stor tro på nytt selskap

I tillegg til baderom satser selskapet nå stort på Unopax, som er en løsning som samler boligens vann- og varmesyste­m i ett skap.

– Dette har vaert en del av badene våre, men så har vi sett at det er en stor etterspørs­el etter dette hos rørleggere, sier Beck.

Håpet er at dette også skal slå an langt utenfor Norges grenser.

– Det er meget spennende. Det er et nytt konsept i VVSbransje­n, og vi ser for oss et stort marked ute i Europa, sier Ulven.

Derfor skilles Unopax ut som eget selskap, og gründerne håper dette kan bli en ny gasellesuk­sess i seg selv.

Etterspørs­elen etter Unopax og Boxen tror Beck og Ulven har noe med endringer i markedet å gjøre.

– Mer og mer skal bygges raskere, og stadig mer prefabrike­res. Når de kan bestille prefabrike­rte bad, vet utbyggerne hva badene koster, sier Beck.

De tror også en viktig del av suksessen har vaert tiden de brukte på å utvikle ideen før de kom ut på markedet.

– Vi brukte lang tid, men det var verdt det. Det var noen små barnesydom­mer, men i konstruksj­onen har det gått bra, sier Beck.

– Det skal vaere det beste produktet, slår Ulven fast, som også understrek­er at det er viktig med utvikling.

– Vi må stadig finne på noe nytt. Og vi patentbesk­ytter løsningene og designene, sier han, og avslutter med å skryte av sine ansatte:

– Nøkkelen til suksess er gode medarbeide­re.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ?? GLADE: Benjamin Beck (t.v.) og Terje Ulven smiler bredt etter nok en gasellepri­s. De har slått seg opp på prefabrike­rte bad hvor kundene kan velge mye selv.
GLADE: Benjamin Beck (t.v.) og Terje Ulven smiler bredt etter nok en gasellepri­s. De har slått seg opp på prefabrike­rte bad hvor kundene kan velge mye selv.
 ??  ?? NYSATSING: Selskapet satser nå på Unopax, et skap som samler vann- og varmeløsni­ng på ett sted på badet.
NYSATSING: Selskapet satser nå på Unopax, et skap som samler vann- og varmeløsni­ng på ett sted på badet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway