Grimstad Adressetidende

Beboerne reagerer

Mange av beboerne i Lillerore sammenlign­er området med en bakgate i Mellom-Amerika på grunn av alle ledningene som er kommet opp i lyktestolp­ene. ene ned i bakken.

- SAMFUNN Kjetil Karlsen b kjetil@gat.no

Beboere på Lillerore og Biodden sier i fra.

– Dette er jo blitt verre enn nede i Mellom-Amerika. Det er helt på trynet. Og den der nede er verst. Jeg føler meg hensatt til fjerne Østen når jeg ser den.

Slik karakteris­erer Paul Haugen, beboer i Lillerore, situasjone­n i gata hans. Og det er han ikke alene om å mene. Adressa møter flere andre beboere som også er svaert fortvilte og lei seg over den situasjone­n som har oppstått der de bor.

Og ifølge dem har det blitt stadig verre de siste årene. Som om ikke tålmodighe­ten deres var på et lavmål allerede, har den blitt satt ytterliger­e på prøve de siste ukene. Da har det nemlig kommet opp enda flere ledninger i strømstolp­ene deres, i tillegg til kabelrulle­r som er blitt hengt opp både i stolpene og på husveggene i nabolaget. Nå er derfor tålmodighe­ten slutt blant beboerne, og nå vil de ha en slutt på alle ledningene som blir hengt opp.

– Fritt fram

– En ledning i disse stolpene er greit, men to, da reagerer vi, sier Leif Pettersen.

– Og nå henger det jo 10–12 stykker her, sier Haugen.

– Og det på hver stolpe, følger Kenneth Stråbø opp.

– Men har det ikke alltid hengt mange ledninger på disse stolpene da?

– Nei, nei, nei. Før var det totre ledninger til kraft og telefon. Så kom TV og etter det har det bare blitt den ene etter den andre. Nå er det fritt fram her, tror jeg, sier Haugen, og legger til:

– Før måtte de søke kraftverke­t først, men nå ser det ut som de bare henger dem rett opp, sier han.

Spør ikke om lov først

Det er ikke bare antallet ledninger beboerne reagerer på. De er heller ikke fornøyd med fremgangsm­åten til dem som gjør jobben.

– De var her for to uker siden. Da var det Telenor og Canal Digital som var her. De var en gruppe på fire-fem mann, som ikke kan språket og som ikke banker på dørene og spør om lov til å henge opp mastene en gang før de gjør det. De kunne jo bare spør om lov til å henge dette opp før de gjør det, men det gjør de ikke, sier Leif Pettersen.

Noe annet som naboene fortviler over er at arbeiderne som har vaert ute og hengt opp ledningene, har hengt opp svaere kveiler med ekstra ledning både på stolpene og på husveggene deres. Dette tror beboerne er blitt gjort slik for å gjøre det lettere å få dem til å bli abonnenter senere.

– Ille at det er blitt slik

Dette er også blitt gjort på husveggen til Alfhild Karlsen. Hun har fått en svaert kveil rett utenfor soveromsvi­nduet sitt. I tillegg til at sikten ut av vinduet er blitt ødelagt av alle de rundt 10 strømledni­ngene som henger i stolpene rett utenfor huset hennes.

– Jeg ser rett på dem når jeg skal se på Kirkeheia om morgenen. Jeg synes det er ille at det er blitt slik. Ille var det før, men verre er det blitt nå, sier hun oppgitt.

– Dette har rett og slett blitt forferdeli­g skjemmende, og nå er nok nok, sier Leif Pettersen.

– Ja, når de bare tar seg til rette uten å spørre først er begeret fullt, sier Paul Haugen.

Vil ha ledningene ned i bakken

– Hva er deres løsning på denne kabelspage­ttien da?

– Vi vil ha kablene ned i bakken, sier Pettersen.

– Ja, legg kablene ned i bakken slik de gjør alle andre steder, sier Audun Ølnes.

– De kan jo bare legge soilrør ned i bakken med utganger til alle de husstanden­e som vil koble seg på. Da kan de få det akkurat som de vil, sier Paul Haugen.

Dette har rett og slett blitt forferdeli­g skjemmende, og nå er nok nok. beboer i Lillerore Leif Pettersen,

 ??  ??
 ??  ?? HVEM HAR FLEST?: I denne lyktestolp­en alene henger det rundt 25 ledninger. Det irriterer beboerne i Lillerore som sier de prøver å holde gata si pen, men at at det er vanskelig når det kommer så mange ledninger som dette opp i stolpene deres.
HVEM HAR FLEST?: I denne lyktestolp­en alene henger det rundt 25 ledninger. Det irriterer beboerne i Lillerore som sier de prøver å holde gata si pen, men at at det er vanskelig når det kommer så mange ledninger som dette opp i stolpene deres.
 ??  ?? HEFTIG KVEIL: Denne ledningskv­eilen har Alfhild Karlsen fått rett utenfor soveromsvi­nduet sitt. Det liker hun dårlig.
HEFTIG KVEIL: Denne ledningskv­eilen har Alfhild Karlsen fått rett utenfor soveromsvi­nduet sitt. Det liker hun dårlig.
 ??  ?? FORTVILER: Audun Ølnes (t.v.), Dalia Mohame
FORTVILER: Audun Ølnes (t.v.), Dalia Mohame

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway