Grimstad Adressetidende

Friskt utspill, men...

-

Kommunesty­remedlem Trond Erik

Bognø (H) viser politisk mot når han foreslår å bygge nytt svømmeanle­gg sammen med Arendal. Og han er så konkret at han foreslår Fevik som plassering.

Vi trenger politikere

som tenker utenfor boksen og egne kommunegre­nser. Dersom det tjener egne lokalmiljø og kommunen som helhet å samarbeide med naboene, er det noe man bør søke. Vi hadde nylig en diskusjon om å invitere Lillesand med på bygging av renseanleg­g. Det er i alle fall en type kommunal tjeneste der det ikke spiller noen rolle for innbyggern­e hvor det ligger, så lenge kloakken blir tatt hånd om på. Annerledes er det med en svømmehall. Der betyr beliggenhe­ten mye for brukerne, og spesielt barn og unge. Jo mer sentral beliggenhe­t, jo lettere vil det vaere å benytte seg av tilbudet på fritiden.

Det foreligger allerede

to aktuelle prosjekt for ny svømmehall i kommunen. Det ene er campus, i regi av Grimstad svømmeklub­b med støtte av JBU. Det andre er Imås’ planer i Landvik. Rådmannen har satt av penger til bygging på budsjettet, og det vil vaere overrasken­de om ikke dette følges opp av kommunesty­ret.

Det avgjørende spørsmålet

er da lokaliseri­ng. I campus-området satser både kommune, fylket og staten store midler på å utvikling. Det ligger tett på sentrum med store boligområd­er i naerheten, i tillegg til universite­t og skoler. Det er vanskelig å se hvordan et samarbeid med Arendal med plassering på Fevik kan trumfe dette.

 ??  ?? FRISKT: Trond Erik Bognø (H) skal ha ros for utspillet om samarbeid med Arendal om svømmehall.
FRISKT: Trond Erik Bognø (H) skal ha ros for utspillet om samarbeid med Arendal om svømmehall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway