Grimstad Adressetidende

– Lysløypa betyr mye

Medlemmer av Express idrettslag hadde mandag dugnad i skiløypa på Fevik. Det var grusleggin­g og rydding av løv som sto på dagsorden.

- FEVIK SKILØYPE Marie Rosenborg Wadahl b gavikar2@gat.no

Det har blitt kjøligere i lufta, og det ligger rim på bakken om morgenene. Snøen kan komme når som helst, og derfor må skiløypa på Fevik vaere klar for skisesonge­n.

Flott innsats

– Etter det voldsomme regnvaeret i høst ble mye av grusen i løpa skylt bort. Vi har derfor måtte strø på ny grus i de mest utsatte områdene i løypa, sier Trygve Helge Nielsen.

Fevik lysløype er et svaert populaert turområde for folk på Fevik.

– Det er flott at så mange stiller opp for gjøre klar løypa før snøen kommer.

– Vi står på alle sammen og prøver å gjøre det så fint som mulig. Det er to år siden sist vi hadde vedlikehol­d av løypa og vi ser nå at det har holdt seg godt. Vi skal gå over de verste plassene og legge ny grus der vann har ødelagt løypa etter regnvaeret i høst. Jeg er imponert over oppmøtet. Vi er til sammen ti stykker som jobber i løypa. Det er koselig å samle seg på denne måten for å gjøre en innsats for fellesskap­et. Vi har vaert heldige å få traktorhje­lp og grus av kommunen, forteller Øystein Bedford Pedersen.

Populaert turområde

– Vi er veldig glad i lysløypa vår og den betyr mye for Fevikfolk.

Lysløypa brukes mye både på sommeren og vinteren. Det er et fint turområde for barnefamil­ier og for folk som liker å ta seg en joggetur eller gå skitur om vinteren, sier Øystein Bedford Pedersen.

Oppfordrin­g

Dugnadsgje­ngen håper på en fin vinter med nok snø til at det kan bli kjørt opp skispor.

I fjor vinter var det drømmeforh­old i lysløpene på både Dømmesmoen og Fevik. Men ifølge Trygve Helge Nielsen er det ikke alle som bruker ski i lysløypa og ber derfor folk tenke seg om hvor de trår hvis de bruker skiløypene når de går tur. Han tenker på all dugnadsjob­bingen som gjøres for at det skal bli fine løyper. Dette er frivillig innsats for at det skal bli brukbare forhold for folk som liker å bruke skiene.

– Når det legges så mye arbeid i vedlikehol­d av løypa, blir det desto kjedelig å se at noen går på beina sine i skisporet og tråkker i stykker løypa, sier Nielsen.

 ??  ?? DUGNAD: Øystein Bedford Pedersen, Trygve Helge Nielsen, Tor Liene, Bjørn Schinnes, Egil Tesaker og Helge Handaa jobbet hardt i to dager for å gjøre klar lysløypa for vinteren.
DUGNAD: Øystein Bedford Pedersen, Trygve Helge Nielsen, Tor Liene, Bjørn Schinnes, Egil Tesaker og Helge Handaa jobbet hardt i to dager for å gjøre klar lysløypa for vinteren.
 ??  ?? BETYR MYE: Tor Liene og Trygve Helge Nielsen sier at lysløypa betyr mye for folk på Fevik.
BETYR MYE: Tor Liene og Trygve Helge Nielsen sier at lysløypa betyr mye for folk på Fevik.
 ??  ?? NY GRUS: Det ble lagt på ny grus på de verste plassene i lysløypa.
NY GRUS: Det ble lagt på ny grus på de verste plassene i lysløypa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway