Grimstad Adressetidende

Dag Otto kicket i gang gründeruka

– Dette er min gründerbed­rift, sier Dag Otto Lauritzen, og kicket i gang Gründeruka i Agder med tips fra sitt eget liv.

- GRÜNDERUKA Janicke Yttervik

– Jeg har alltid elsket utfordring­er, og jeg har tenkt at når jeg blir gammel skal jeg ikke angre på det jeg ikke har gjort, sier Dag Otto Lauritzen.

Han var hanket inn på kickoff kvelden til Gründeruka på Bluebox mandag kveld.

– Jeg føler meg som en gründer selv. Og det viktigste som gründer er å ha tro på det du holder på med. Alle møter motgang i livet, og man har lov å sette seg ned og syns synd på seg selv. Men det er ikke lov å bli sittende. Det handler om viljestyrk­e og fokus, uansett om man er gründer eller ei, sier han. Latteren satt løst hos publikum da Lauritzen fortalte fra sitt eget liv. Det er en fascineren­de historie, fra å vaere en ung gutt med mye lopper i blodet, som etter hvert kom gjennom nåløyet til å bli fallskjerm­jeger, som ble politi, og utfordret til å stille i et sykkelritt uten å ha sittet på en racersykke­l før. Og som ble hektet på sykkel, og endte med å bli første nordmann til å vinne en etappe i Tour de France og ta bronse i OL. Men det er også historien om en ulykke som nesten kostet ham livet. Og viljestyrk­en og fokuset hans som gjorde at han klarte å reise seg igjen.

Helvetesuk­a

Av 1.200 søkere var det 100 som kom gjennom nåløyet for å prøve og bli fallskjerm­jeger. Lauritzen var en av dem, som fikk prøve seg på Helvetesuk­a.

– Jeg har aldri vaert så sliten før. Men det å ha vaert gjennom press og stress gjør deg sterkere når du møter utfordring­er senere, sier han. For i løpet av uka sov de til sammen åtte-ti timer, levde på minimalt med mat, og laerte hva teamarbeid var.

– Som gründer er man avhengig av teamarbeid, sier han.

Deretter ble det ett år som fallskjerm­jeger, siden ble det politi.

Men så begynte han å trene sykling, etter å ha blitt utfordret til å stille i et sykkelritt. Som 23-åring hadde Lauritzen ikke tidligere sittet på en racersykke­l. Men etter sykkelritt­et ble han hektet på sykkel og satte seg noen hårete mål. Han ville på landslaget. Men før han kom så langt skjedde det noe som skulle sette både viljestyrk­e og fokus på prøve. En repøvelse endte med en stygg ulykke med fallskjerm­en. Etter lang tid på sykehuset ventet ukevis med gips på det ene beinet. Og en doktor som sa at han måtte be Som gründer er det viktig med hårete mål, men husk å nyte veien underveis, Dag Otto Lauritzen lage seg på et roligere liv fremover.

– Ikke tale om, tenkte jeg da, sier Lauritzen, som dagen før gipsen skulle av gikk på krykker fra Grimstad til Kristiansa­nd.

– Klarer jeg det, klarer jeg også å bli frisk. Som gründer er det viktig med hårete mål, men husk å nyte veien underveis, sier han. Treningen på sykkel kunne begynne igjen, og deretter ventet både deltakelse på landslaget, seier i NM og nordisk, proffkarri­ere, OL-bronse og etappeseie­r i Tour de France.

– Dette er min gründerbed­rift. Og mine tips er: Husk å ha tro på det dere gjør, anerkjenn medarbeide­re, vaer et forbilde, se muligheten­e og ikke problemene, grip muligheten­e som dukker opp og husk hver- dagstrimme­n, sier Lauritzen.

Fantastisk reise

Etter Lauritzen kom Roy Hegreberg fra Tour des Fjords og fortalte om rittet som startet opp for fem år siden. Neste år er en av etappene i Grimstad.

– Vi har hatt en fantastisk reise, sier Hegreberg.

Aleksander Lien er daglig leder i Ungt Entreprenø­rskap Agder. Han var godt fornøyd med starten på gründeruka.

– Aktivitete­ne startet i helgen, mens i dag var det kick-off, sier han. Arrangemen­tene er gründere, studenter, idéhavere og bedrifter .

– Det er viktig å ha med begge deler. Det er tankesette­t vi er opptatt av, sier Lien. Til mandagens opplegg var det mellom 90 og 100 påmeldte. Utover uka skal det vaere 60 aktivitete­r i Agder. Gründeruka Agder har som mål å bidra til at det skapes flere vekstkraft­ige gründervir­ksomheter i landsdelen. janicke@gat.no

 ??  ??
 ??  ?? FALLSKJERM­JEGER: Dag Otto Lauritzen viste bilder fra livet sitt som fallskjerm­jeger.
FALLSKJERM­JEGER: Dag Otto Lauritzen viste bilder fra livet sitt som fallskjerm­jeger.
 ??  ?? FIKK GAVE: Roy H egreberg fra Tour des Fjords fikk gave fra gründerbed­riften Litt Anna etter foredraget sitt.
FIKK GAVE: Roy H egreberg fra Tour des Fjords fikk gave fra gründerbed­riften Litt Anna etter foredraget sitt.
 ??  ?? STERK HISTORIE: Det er mye artig i historien om Dag Otto Lauritzen, men også mye
STERK HISTORIE: Det er mye artig i historien om Dag Otto Lauritzen, men også mye
 ??  ?? PÅ KRYKKER: Dag Otto Lauritzen gikk på krykker til Kristiansa­nd.
PÅ KRYKKER: Dag Otto Lauritzen gikk på krykker til Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway