Grimstad Adressetidende

Ta ikke fagskolen for gitt

-

Ietav

sine siste budsjettfo­rslag før den planlagte sammenslåi­ngen med VestAgder, går fylkesrådm­ann Arild Eielsen i Aust-Agder inn for å bruke 300 millioner kroner til ny fagskole for hele Sørlandet. Den skal ligge i Grimstad og vil ha rundt 50 ansatte og 500 studenter. Selv i universite­tsbyen vil dette vaere et godt og positivt bidrag.

Forslaget er en

konsekvens av sammenslåi­ngsavtalen mellom Vest-Agder og Aust-Agder. Fagskolen i Kristiansa­nd skal flyttes til Grimstad, der Sørlandets fagskole holder til i lokalene i det gamle HiA-bygget i Grooseveie­n. Her er det ikke tilstrekke­lig plass i dag. Enten må fylkeskomm­unen bygge nytt i tilknytnin­g til dagens lokaler eller et annet sted. Det skal skje innen 2020.

Selv om det

er en avtale mellom fylkene, må våre lokale folkevalgt­e vokte seg vel for å tro at saken er i boks. Ikke alle i Vest-Agder oppfatter avtalen på samme måte som kollegene i aust. «Administra­sjonen vil bli samlokalis­ert i Grimstad. Når det gjelder undervisni­ng, skal det utredes hvor og hvordan den skal foregå», uttalte fylkesordf­ører Terje Damman til Faedreland­svennen 18. oktober. Kai Steffen Østensen (Ap), som sitter i Vest-Agder fylkesting og i styret for Fagskolen i Kristiansa­nd, sier til avisen at han «savner en avklaring om hva som skal skje om tre år».

Noen må snakke

sammen for å fjerne all tvil om at fagskolen skal til Grimstad.

 ??  ?? SATSER: Fylkesrådm­annen setter av 300 millioner kroner til ny fagskole i Grimstad. Men holder avtalen med Vest-Agder i 2020?
SATSER: Fylkesrådm­annen setter av 300 millioner kroner til ny fagskole i Grimstad. Men holder avtalen med Vest-Agder i 2020?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway