Grimstad Adressetidende

Ildsjelpri­s til Stine Kocian

Stine Kocian er en av fem i landet som er tildelt Apotek 1 sin ildsjelpri­s for 2017. Prisen får hun for sin innsats og engansjeme­nt for mennesker med demens.

- PRIS Yttervik

– Det er veldig rørende, og veldig hyggelig for institutte­t at vi blir sett og verdsatt. I lokalsamfu­nnet blir vi verdstt, og med denne prisen på toppen blir det veldig motiverend­e, sier Stine Kocian. Prisen er blant annet 10.000 kroner.

– Vi betaler på en buss, så dette kommer godt med, sier hun.

– Stine Kocian har et inspireren­de engasjemen­t rundt demente og Øygardens Institutt, skriver Apotek 1 i en pressemeld­ing. Apotek 1 er sponsor av Nobels Fredsprisk­onsert. I den forbindels­e ønsket de å hedre ildsjeler fra hele landet, og etter å ha mottatt over 500 forslag har de nå kåret fem «Årets ildsjeler» som vinner pengegave til sitt formål samt billetter til Nobels Fredsprisk­onsert 11. desember.

Stine Kocian ble selv engasjert da faren fikk Alzheimer.

– Grimstad hadde et dagsenter, men der ble pappa for ung. Han trengte mer aktivitet, sier Kocian. Hun startet et opplegg én dag i uken, kalt Øygardens institutt, et senter for mennesker med kognitiv svikt og demens. Nå er det blitt utvidet, med 12 personer som kommer hver dag, og en og en halv ansatt. Der kan folk komme og vaere på dagtid tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

– Vi gjør hyggelige aktivitete­r sammen. Vi har ikke mange faste aktivitete­r, men vi prøver å finne ut av hva folk liker, sier Kocian.

De gjør ting som å lage mat sammen, snakke om kunst og drive hagearbeid. De har kjøpt en buss og drar på tur om det er dårlig vaer eller noen vil se noe spesielt.

– Med bussen kan jeg kjøre hjem til folk og hente dem, sier hun.

Fysisk aktivitet er også en del av tilbudet der. Og så er det mye sang , latter og glede.

– Vi har det fint, og det er så viktig å kose seg sammen, sier hun.

 ?? ARKIVFOTO ?? GLAD FOR PRIS: Stine Kocian setter stor pris på prisen hun får av Apotek 1.
ARKIVFOTO GLAD FOR PRIS: Stine Kocian setter stor pris på prisen hun får av Apotek 1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway