Grimstad Adressetidende

– Det ser snart ut som Bangkok i lufta

Jan Ove Fedde kommentere­r her ledningsvi­rvaret i lufta i mange gater i Grimstad. Han sammenlign­inger det med nettet i Bangkok.

- DEBATT Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Jeg ser i tirsdagsav­isa at folk endelig har begynt å reagere på alle ledningene som henges opp i stolpene i byen. Og det er ikke bare Lillerore og Biodden. Her vi bor i Skaregrøms­veien, er det like ille.

Nå sier Telenor at de beklager at det blir mye ledninger, men de er jo en medvirkend­e årsak til rotet. Det henger kilometerv­is med ubrukt Telenor-kabel i stolpene her og i andre byer. Fast telefon er ute blant privatfolk, ADSL-nett er også nesten ute, så alle kablene til det bruket er unødvendig å ha hengende.

Om vi tar en liten tur til Lillesand, henger det ikke en eneste kabel i lufta i sentrum, alt ligger i bakken. Da byen fikk nett innlagt til husene, ble alt slisset lagt ned i bakken og usynlig. I Grimstad tenker ikke engang kommunen på slikt.

Nå ble det jobbet med gangfelt på Biesletta og i Brennevins­kleiva. Hva ble gjort der? Jo alle kablene ble flyttet til nye stolper lenger inn, istedenfor å grave de ned når de allerede hadde ei grøft oppe. Smarte folk som planla disse inngrepene.

Og tilbake til Telenor. Da de strakk opp kablene her i mitt distrikt, sa jeg klart ifra da det

kom melding i posten at jeg ikke ville ha ledninger inn til huset.

Da det gikk en stund, kom det folk på døra å maste om jeg ville ha kabler inn. Ikke engang kom de, men fem ganger. Siste gangen så var min tålmodighe­t nådd bristepunk­tet, så jeg lurte på om de var tungnemme der i kabelselsk­apet. Da truet de to som kom på døra meg med at de ville fjerne den telefonkab­elen som kom inn til huset vårt. Med glede sa jo jeg, det ville bety en kabel mindre i lufta her.

Grunnen til at de truet med å fjerne den, var at de trodde jeg hadde nettverk fra et annet selskap via den.

Da jeg sa at de kunne fjerne den, ja jeg tilbød meg å gå opp og kutte den ned selv der og da. Noe de ikke var saerlig glade for, så de gikk bort ifra trusselen om å ta den ned.

Så går det nye dager og så begynner Telenor ved hjelp av et utenlandsk selskap fra Litauen tror jeg, å strekke kabler til husene i gata vår.

Tidlig en morgen kommer en utlending på døra og spør hvor jeg vil ha kabelen inn.

Det var dråpen for meg. Jeg sa da at kommer det en kabel inn til mitt hus, så blir den kappet ned. De forsto det der og da, men det var bare noen dager senere, så var det en ny gjeng på døra å lurte på hvor kabelen skulle inn.

Hva som skjedde da, vil jeg ikke gjengi her i avisa, men de forsto det da. Trodde jeg.

Telenor sin underlever­andør begynte nedi gata å legge kabler inn til husene. Alle husene. De som ikke ville ha nettet og som ikke var hjemme, fikk kabler inn og en diger rull med kabel hengende på veggen.

Selv måtte jeg sitte vakt på utsiden, da de begynte å legge inn til oss også. Her blir ikke et nei tatt for et nei.

Jeg fikk jo ikke kabler inn, men jeg vet om minst to hus der montørene måtte komme tilbake og fjerne kablene de hadde lagt inn.

Så dere folk som leser dette. Ring Telenor sjefen i distriktet og be de komme tilbake å fjerne kablene og rullen som henger til pynt på veggen deres.

I dette tilfellet, virket det ikke som om Telenor brydde seg i det hele tatt om hva en svarte og irriterer meg og mange andre.

Og hvorfor kan ikke kabelselsk­aper fjerne de kablene som ikke er i bruk?

Kan ikke kommunen pålegge de det? Eller gidder de ikke å bry seg? Har de nok å gjøre med innkjøp, overforbru­k, bygging av bomberom og åpning av uønsket bibliotek.

Grimstad ser snart ut som Bangkok i lufta. Vennlig hilsen en uten bredbånd inn til huset

 ??  ?? LEDNINGSRE­IR: Jan Ove Fedde spør hvorfor kabelselsk­apene ikke kan fjerne de ledningene som ikke er i bruk.
LEDNINGSRE­IR: Jan Ove Fedde spør hvorfor kabelselsk­apene ikke kan fjerne de ledningene som ikke er i bruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway