Grimstad Adressetidende

Julepyntin­gen av sentrum er i gang

Fredag startet arbeidet med å pynte byen til jul. Førjulstid­a i Grimstad skal bli mye lysere i år.

- JULA 2017 Anna Torp Kvasjord

Fredag formiddag startet pyntingen av årets julegater i Grimstad. I år er det mye ny pynt som skal opp i byen.

Som kjent er granbar byttet ut med julelys når førjulstid­en 2017 straks er i gang.

Det er kjøpt inn julebelysn­ing for 200.000 kroner, og det skal virkelig synes om få dager.

– Vi syns det har vært litt mørkt i sentrum i førjulstid­en tidligere, så vi håper at vi kan gjøre noe med det nå som vi har fått alle disse julelysene. Førjulstid­en skal jo være lys og hyggelig for folk, så vi tror dette vil bidra til det, sier Anna Elise Svennevig, som er leder i Grimstad Min By.

Mye lys

Fredag formiddag var hun og flere i Grimstad Min By i sving med å pakke opp og henge opp julelysene. Det var også folk i kommunen, jobbsentra­len, og en mann fra firmaet som har levert all belysninge­n.

– Når vi kjøpte denne belysninge­n ville vi ha med en montør så vi vet at det blir riktig gjort. Han skal også hjelpe oss å ta det ned igjen, så det blir gjort på en skikkelig måte. Julebelysn­ingen har kostet mye, så det er viktig at vi tar vare på det på en best mulig måte fra år til år. Dette er noe som skal vare, sier Svennevig.

I alt 11 trær skal pyntes, med lyslenker som er 200 meter lange. Det skal også henge vakre lyslenker fra bygg til bygg i Storgaten. Fem store julekuler med lys skal henges opp i blodbøken, og det skal henges opp snøkrystal­ler på steder der det er for stor avstand til å henge opp lys. Lysene ble bestilt allerede i august.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig fint, og jeg håper at folk vil bli værende mer i byen når det nå kommer mer lys her. Det skal bli enda triveliger­e å være i byen, handle julegaver, og kose seg på kafé, sier Svennevig.

Starter tidligere

At Grimstad Min By velger å starte førjulstid­en tidligere enn før, er på grunn av at folk gene- relt gjør det. Butikkene er allerede pyntet, og Svennevig ser at mange privatpers­oner er i gang med forberedel­sene til jul.

– Jeg mener vi har et stort potensial i november. Mange bruker denne måneden på førjulsfor­beredelser, og så har de mer tid til å kose seg i desember. Da er det viktig at også vi gjør det, sier hun. Pyntingen startet fredag, men vil nok vare et par dager. Så skal det bli lyst, fint og hyggelig i byen.

– Vi venter ikke til julegrante­nninga med å tenne lysene i sentrum. Så fort det er på plass blir de tent, avslutter lederen i Grimstad Min By.

Julegrante­nninga er for øvrig neste lørdag, for dem som måtte lure på det.

 ??  ??
 ??  ?? LIFT: Ved hjelp av lift kommer kommunens folk seg høyt nok opp til å henge opp julelysene.
LIFT: Ved hjelp av lift kommer kommunens folk seg høyt nok opp til å henge opp julelysene.
 ??  ?? HYGGELIG: Richard Nordahl, Anita Knudsen og Siri Risholt Thorbjørns­en hadde det riktig så hyggelig da de jobbet med å henge opp lysene.
HYGGELIG: Richard Nordahl, Anita Knudsen og Siri Risholt Thorbjørns­en hadde det riktig så hyggelig da de jobbet med å henge opp lysene.
 ??  ?? MYE LYS: En stor lastebil full av julebelysn­ing var på plass i Storgaten fredag formiddag. Richard Nordahl hadde jobben med å pakke ut.
MYE LYS: En stor lastebil full av julebelysn­ing var på plass i Storgaten fredag formiddag. Richard Nordahl hadde jobben med å pakke ut.
 ??  ?? LYSKULER: Fem slike lyskuler skal henge i det flotte blodbøketr­eet i byen. Anna Elise Svennevig tror det blir riktig så bra.
LYSKULER: Fem slike lyskuler skal henge i det flotte blodbøketr­eet i byen. Anna Elise Svennevig tror det blir riktig så bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway