Grimstad Adressetidende

Glad for å bli valgt til verv

Lene Langemyr (Frp) er valgt inn som varamedlem i Forsvarets ombudsmann­snemnd.

- b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Onsdag ble kommunesty­repolitike­ren utnevnt av Fremskritt­spartiets stortingsg­ruppe til å represente­re partiet i nemnda som første vara. Langemyr var selv første kvinnelige representa­nt for Norges største rekruttsko­le i året 1998-1990, og øverste tillitsval­gt for en hel forsvarsgr­en i årene 1999–2000. Likevel synes hun dette er en stor dag.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for at det øverste folkevalgt­e organ ønsker meg til å represente­re partiet i denne ombudsnemn­da», sier Langemyr og legger til at hun alltid har hatt et stort hjerte for Forsvaret.

– Da jeg var ombudskvin­ne i Forsvarsde­partemente­t for alle verneplikt­ige i Marinen, så jeg viktighete­n av å ha et objektivt klageorgan. Nå kan jeg selv være med å ha påvirkning på klagesaken­e, fortsetter hun.

Alt personell i Forsvaret, både verneplikt­ige, befal og sivilt ansatte, som mener at de er uriktig, urimelig eller urettferdi­g behandlet kan bringe saken inn for ombudsmann­en.

– Dette handler om mennesker som føler seg urettferdi­g behandlet, og det er viktig å ta disse sakene alvorlig. Jeg vil i hvert fall gjøre det beste jeg kan med min bakgrunn fra Forsvaret, eksisteren­de lovverk og med menneskeli­g skjønn, avslutter hun.

Partifelle Åshild Bruun- Gundersen var med på å velge Langemyr til vervet.

– Det har vært viktig å løfte frem de beste kandidaten­e vi har, og det føler jeg vi har lykkes med, sier Bruun- Gundersen, som er svært glad for at nettopp Langemyr får dette vervet.

– Hun har bakgrunn fra Forsvaret og vært tillitsval­gt der. Hun har stor interesse for Forsvaret, og mye kunnskap. Jeg er veldig glad for at vi har fått det til. For Sørlandets del har vi fått god uttelling, sier hun.

 ?? ARKIVFOTO ?? TAKKNEMLIG: Lene Langemyr setter stor pris på vervet.
ARKIVFOTO TAKKNEMLIG: Lene Langemyr setter stor pris på vervet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway