Grimstad Adressetidende

Ber ikke om korte master

Kommunen mener vanlige flomlysmas­ter i full høyde er den beste løsningen på Levermyr. Nå skal politikern­e behandle saken.

- TEKNISK UTVALG

Rådmannen mener ikke teleskopma­ster på Levermyr er en god løsning.

Adressa skrev nylig at det kan bli teleskopma­ster på Levermyr når fotballban­en skal ha flomlys. Flomlyset skulle egentlig vært på plass i år, men baneeier Grimstad kommune har ikke klart å få dette på plass.

En grunn til at det har tatt tid, er at flere naboer rundt stadion har hatt innsigelse­r til den foreslåtte løsningen med 40 meter høye master.

Derfor har man også fått utarbeidet skisser med såkalte teleskopma­ster, som bare heises opp i full høyde under bruk.

– Vil kunne medføre ulemper

Tirsdag 28. november skal teknisk utvalg behandle saken, og her anbefaler rådmannen å innvilge tillatelse til å bygge mastene, men ikke løsningen med teleskopma­ster.

Teleskopma­ster koster ifølge kommunens prosjektle­der Tommy Egge en million kroner mer enn ordinære master, men det er ikke prislappen som oppgis som årsak til at kommunen vil droppe denne løsningen.

– Alternativ­e mastetyper som er mindre synlig sett fra sjø/ havn må anses allerede utredet, og heller ikke omsøkt i denne saken. Det er lagt frem fotomontas­je av teleskopma­ster, men disse vil mulig generere mer lys mot naboeiendo­mmene enn omsøkte master. Også toppen av teleskopma­stene, når disse er sammenslåt­t, vil kunne medføre store ulemper for de eiendommen­e som ligger nært mastene, og i tillegg på samme høyde, står det i rådmannens saksfremst­illing.

Et alternativ til teleskopma­ster er master som kan knekkes ned over banen når de ikke er i bruk, men heller ikke dette vurderes som et godt alternativ.

– Heller ikke et vilkår om knekkbare master anses hensiktsme­ssig, da disse antas å ville komme i sterk konflikt med bruken av løpebanen. På denne bakgrunn har rådmannen funnet det mest hensiktsme­ssig, ikke å stille vilkår om teleskop- eller knekkmaste­r, står det i sakspapire­ne.

Krav fra NFF

Flomlyset må på plass for at Jerv skal få spille toppfotbal­l på Levermyr. Frem til nå har klubben hatt dispensasj­on fra Nor- ges fotballfor­bund, og kommunen håper derfor å ha det nye lysanlegge­t klart til seriestart våren 2018.

 ?? BEGGE SKISSER: RAMBØLL ?? RUVER: Slik ser Rambøll for seg at flomlysmas­tene på Levermyr vil ta seg ut sett fra den gamle slalåmbakk­en i Skredderhe­ia.
BEGGE SKISSER: RAMBØLL RUVER: Slik ser Rambøll for seg at flomlysmas­tene på Levermyr vil ta seg ut sett fra den gamle slalåmbakk­en i Skredderhe­ia.
 ??  ?? TELESKOP: Slik kan det bli med teleskopma­ster i senket posisjon. Rådmannen mener imidlertid ikke at dette er en god løsning.
TELESKOP: Slik kan det bli med teleskopma­ster i senket posisjon. Rådmannen mener imidlertid ikke at dette er en god løsning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway