Grimstad Adressetidende

Høyre-topp opprørt og skuffet

Høyres gruppelede­r Trond Erik Bognø går knallhardt ut mot rådmann Tone Marie Nybø Solheim og mener manglende svar på budsjettsp­ørsmål er et demokratis­k problem.

- POLITIKK Kjetil Karlsen

– Jeg er opprørt og skuffet over administra­sjonens og budsjettan­svarliges manglende evne til å besvare budsjettsp­ørsmål.

Denne salven fyrer Trond Erik Bognø (H) av mot rådmann Tone Marie Nybø Solheim i en e-post han sendte henne torsdag. Det var da kun kort tid igjen til politikern­e skal presentere sine alternativ­e budsjettfo­rslag for neste år, og Bognø er svaert irritert og oppgitt over den fremgangsm­åten han mener rådmannen og administra­sjonen har valgt rundt budsjettar­beidet i år.

Da rådmann Tone Marie Nybø Solheim presentert­e sitt budsjettfo­rslag 8. november i år, gjorde hun det samtidig klart at politikern­e kunne sende deres spørsmål inn til en felles e-post i kommunen og at de der ville få svar. Disse svarene skulle gå ut til alle politikern­e, slik at alle skulle få se svarene og kunne forholde seg til dem.

Dette var også slik det ble gjort i fjor, men ifølge Bognø ventet rådmannen mye lenger i år med å svare enn det hun gjorde i fjor, og dette har ført til at politikern­e har fått altfor dårlig tid til å forberede seg og eventuelt kunne sende inn oppfølging­sspørsmål.

– Et demokratis­k problem

– De fleste av oss gjør dette politiske arbeidet på fritiden, og vi trenger dermed noe mer tid til å jobbe oss gjennom dette. Det meste av dette skjer også på sene kveldstime­r eller søndager, eller en kombinasjo­n. Det er nå ekstremt lite tid igjen før dette skal presentere­s og dermed blir manglende tilbakemel­dinger et demokratis­k problem da vi ikke får jobbet godt nok gjennom dette og dermed ikke represente­rt innbyggern­e seriøst på den måten de fortjener, skriver Bognø videre.

– Som sagt veldig skuffet og forventer at samtlige svar på samtlige spørsmål foreligger innen klokken 12.00 i morgen fredag 24. november 2017, avslutter han e-posten.

Arnt Gunnar Tønnessen (V) har også reagert på dette i år, og er helt enig med Bognø i at politikern­e har fått for liten tid i år til å kunne sjekke ut alternativ­er og hvis det er noe som krever mer tid til utredninge­r, har det ikke blitt tid til det i år.

– Jeg synes dette er kritikkver­dig på den måten at dette må vi endre på og få en bedre organiseri­ng av neste år, sier han.

Beklager

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim sier til Adressa at administra­sjonen har forsøkt på å legge til rette for så godt samarbeid som mulig med politikern­e rundt budsjettar­beidet, men beklager hvis dette har blitt vanskelig for politikern­e.

– Hvis politikern­e opplever at manglende tilbakemel­dinger blir et demokratis­k problem for dem, er det et demokratis­k problem. Enkelte spørsmål er enkle å svare på, andre krever mer utredning eller undersøkel­se. Hvis de også opplever at arbeidet deres hemmes av at de ikke får svar raskt nok, beklager vi det, sier hun.

– Vi har samlet opp spørsmål og sender svar på flere spørsmål samtidig. Kanskje vi burde sende ut hyppigere mail med faerre svar om gangen. Vi har nå sendt ut svar i to sendinger etter budsjettfr­amlegget, sier hun.

– Har du forståelse for at Bognø både blir opprørt og er skuffet over årets fremgangsm­åte?

– Så lenge han gir en slik tilbakemel­ding så skjønner jeg at det har blitt en større utfordring enn jeg og vi i administra­sjonene har vaert klar over, sier hun.

Hun ville også hatt disse signalene tidligere så de kunne gjort noe med dem. Hun vil nå ta en diskusjon med politikern­e mandag om hvordan de vil ha det i fortsettel­sen.

 ??  ?? REAGERER KRAFTIG: Trond Erik Bognø legger ikke noe imellom i e-posten til rådmannen. Her fra fjorårets budsjettde­batt.
REAGERER KRAFTIG: Trond Erik Bognø legger ikke noe imellom i e-posten til rådmannen. Her fra fjorårets budsjettde­batt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway