Grimstad Adressetidende

Fortviler over haerverk

Tom Pedersen i Frivoldvei­en hadde pyntet en tuja-busk til jul med vakker belysning. Da han våknet søndag morgen hadde pøbler ødelagt den fine belysninge­n hans.

- HAERVERK Anna Torp Kvasjord

For et par uker siden bestemte Tom Pedersen seg for at han ville pynte litt ekstra fint til jul i år, og han gikk dermed til innkjøp av noe utebelysni­ng, som han festen på en tujabusk ved garasjen. Pedersen hadde god utsikt til busken fra huset sitt, og nøt den vakre belysninge­n så ofte han kunne.

Søndag morgen fikk han seg derfor en overraskel­se, da hele belysninge­n var borte. Det som sto igjen var en avrevet kontakt, mens lysene altså var sporløst forsvunnet.

– Han kom farende oppskjørte­t hit i dag formiddag, og jeg kunne ikke skjønne hva som hadde skjedd, men da kunne han fortelle meg at noen hadde ødelagt utebelysni­ngen hans. Han var svaert fortvilet, forteller moren hans, Thekla Pedersen i Arendalsve­ien.

Ekstra betydnings­full

Mange kjenner nok Tom Pedersen fra idrettsmil­jøet. For en del år siden var han Norges beste dressur-rytter, og han drev også med friidrett og maraton. Han sikret seg flere NM-titler i dressurrid­ning, og har faktisk også deltatt i Paralympis­ke leker, hvor han tok sølv.

Pedersen er døv, og etter en skade på noen nerver for noen år tilbake, har han ikke kunnet vaere så aktiv som tidligere. Han sliter med balansen blant annet, og derfor må han holde seg mye i ro. Derfor betydde denne julebelysn­ingen ekstra mye for mannen i Frivoldvei­en.

– Det er klart at denne julebelysn­ingen ikke var verdt så veldig mye i kroner og øre, men for han betydde den veldig mye, sier moren, Thekla Pedersen.

Vil kjøpe ny

Både hun og sønnen er frustrerte over at mennesker der ute ikke kan la andres eiendommer vaere i fred.

– Det er mange naboer som har julebelysn­ing, men Tom bor naermest veien, så det er hans de har tatt. De har bare gjort det for å ødelegge, for hadde de trengt julebelysn­ingen selv hadde de da tatt med seg kontakten også, sier moren frustrert. Hendelsen må ha skjedd en gang mellom klokken ett og sju natt til søndag. Klokken ett var nemlig Tom oppe og så at alt var i orden.

Thekla Pedersen og sønnen tviler på at de kommer til å anmelde hendelsen, for som de sier er det vel tvilsomt at politiet bruker ressurser på noe slik. Men hun håper vedkommend­e som har gjort ugjerninge­n ser dette i avisa, og at vedkommend­e kjenner på det å ha gjort noe galt.

– Den eller de som har gjort dette bør ha dårlig samvittigh­et, og har de samvittigh­et, så håper jeg de angrer og kommer til Tom med ny julebelysn­ing. Det her er bare veldig trist, sier moren.

Hun sier at hun og sønnen nok kommer til å ta en bytur og kjøpe ny julelys før jul, og de håper da at det kan få lov å henge i fred til glede både for Tom selv, men og for andre som går forbi.

 ??  ?? ØDELAGT: Her ser vi at ledningen er ødelagt, og selve julebelysn­ingen er altså helt borte.
ØDELAGT: Her ser vi at ledningen er ødelagt, og selve julebelysn­ingen er altså helt borte.
 ??  ?? ØDELAGT: Kun ledningen var igjen av julebelysn­ingen til Tom Pedersen.
ØDELAGT: Kun ledningen var igjen av julebelysn­ingen til Tom Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway