Grimstad Adressetidende

Bolig ble totalskade­t i brann

En bolig i Nilsesvold­veien, som nettopp har blitt pusset opp, ble totalskadd i en brann natt til onsdag.

- red@gat.no

En nyoppusset bolig i Nilsesvold­veien ved Temsevanne­t, ble sent onsdag kveld totalskade­t i en brann.

Det var rett før klokken 22.50 av 110-sentralen fikk melding fra noen forbipasse­rende om at det kom røyk ut av en enebolig på Nilsesvold rett øst for Temsevanne­t.

Tomt hus

Grimstad brannvesen rykket ut til stedet med alt tilgjengel­ig mannskap sammen med flere politipatr­uljer og ambulansen fra Grimstad. OneCo kom også og kuttet strømmen.

– Vi har fått beskjed om at huset per nå skal vaere ubebodd, men røykdykker­e har tatt seg inn i boligen for å dobbeltsje­kke dette, sier politiets innsatsled­er, politiførs­tebetjent Glenn Solheim Sollid på stedet rett over klokken 23.

Kort tid etter kunne brannvesen­ets mannskaper bekrefte at boligen var tom. Det ble iverksatt brannslukk­ing samtidig som vinduene ble slått inn, vifte satt i inngangsdø­ren og skjaerebre­nner samt motorsag ble benyttet på takkonstru­ksjonen.

– Årsaken til at brannvesen­et knuser rutene og lufter med vifte er for å få ut røyken så våre mannskaper ser bedre inne i huset. I tillegg gjør luftingen at vi ikke får antennelse av gasser i huset slik at dette gjør jobben mer krevende, forklarer brannmeste­r Kai Ove Ommundsen ved Grimstad brannvesen.

Under oppussing

Brannmeste­ren bekrefter på stedet at brannen ble meldt inn til 110-sentralen av forbipasse­rende på kveldstur, og at boligen skal ha vaert under oppussing. Noe senere får Adressa vite på stedet av et vitne at oppussinge­n nettopp skal ha blitt ferdig.

– Mye tyder på at dette er en ulmebrann, som ser ut til å ha startet i første etasje. Det var her flammene slo ut rett etter av brannvesen­et ankom. Nå er flammene i første og andre etasje slått ut, men vi har litt ulming i takkonstru­ksjonen som må slukkes også, sier Ommundsen rett før midnatt.

Politiet sikret bilder av hjulspor på stedet før brannmanns­kapene iverksatte sitt arbeid, men dette skal vaere et rutinemess­ig grep som gjøres siden brannårsak­en er ukjent.

Det vil rutinemess­ig bli opprettet sak på brannen fra politiets side, og undersøkel­ser gjennomfør­es senere av kriminalte­kniker.

 ??  ??
 ?? FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? OVERTENT:. Det var full fyr i naerheten av inngangspa­rtiet i første etasje da brannmanns­kapene startet slukkearbe­idet.
FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN OVERTENT:. Det var full fyr i naerheten av inngangspa­rtiet i første etasje da brannmanns­kapene startet slukkearbe­idet.
 ??  ?? SKJAERE: Brannmanns­kapene måtte skjaere seg adgang til brannen.
SKJAERE: Brannmanns­kapene måtte skjaere seg adgang til brannen.
 ??  ?? UTBRENT: Slik er inntrykket fra innsiden av huset etter brannen.
UTBRENT: Slik er inntrykket fra innsiden av huset etter brannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway