Grimstad Adressetidende

Jerv får førsterett på Startspill­ere

Start og Jerv er enige om en samarbeids­avtale som skal sikre at begge klubbene når sine ambisjoner.

- FOTBALL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

En ny samarbeids­avtale gjør at Jerv vil få låne spillere av kristiansa­ndsklubben.

Det melder klubbene i en felles pressemeld­ing.

Onsdag var klubbene samlet på en pressekonf­eranse på Sør Arena, der de fortalte om samarbeide­t som nå er inngått.

– Historisk har samarbeide­t mellom Start og Jerv i perioder vaert litt bob-bob, og det er derfor utrolig moro at vi nå har funnet sammen igjen, for å gjøre sørlandsfo­tballen bedre, sa styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland på pressekonf­eransen som ble direkte overført av fvn. no.

Fordel for begge

Avtalen som nå er inngått dreier seg hovedsakel­ig om sport.

– Vi har laget et rammeverk som kan hjelpe begge klubbene. Det handler om spillerlog­istikk, der det i første omgang vil kunne åpne seg spillersit­uasjoner for Jerv som ikke hadde dukket opp om vi ikke hadde dette rammeverke­t. Så tror jeg videre at dette kan skape andre synergier, utveksling av kompetanse, kartleggin­g av spillere og videre trinn kan vaere fellesbruk av teknologi, som da kan lønne seg å gå sammen om, sa sportslig leder i IK Start, Tor-Kristian Karlsen.

Han kunne fortelle at avtalen vil gjøre det enklere for Jerv å låne spillere fra Start, spillere som er ikke er gode nok for å spille fotball på elitelaget, men som kan kunne bidra og utvikle seg i OBOS-ligaen. Han mener det er en stor fordel for Start å ha sine nest beste spillere bare noen få mil unna, i Grimstad.

– Det er klart å foretrekke å ha de der, mot andre steder i Norge, hvor man ikke kan følge de opp på samme måte, og hvor vi ikke vet hvordan de jobbes med i det daglige, sa han.

Prosessen med denne avtalen startet allerede etter at klubbene møttes på Levermyr i begynnelse­n av september. Når det ble klart at Start ble et eliteserie­lag, og Jerv beholdt plassen i OBOS-ligaen ble samtalene ytterliger­e intensiver­t.

– Det er hva vi fyller denne avtalen med som gjør om det blir en suksess eller ikke, sa daglig leder i Jerv, Rune Jakobsen. Han mente at medisinsk utveksling også bør gjøres, og kanskje også markedsmes­sig kan de gå sammen til beste for begge klubber.

Vil ikke nevne navn

Begge klubbene mente at avtalen vil vaere gunstig for å få fram enda flere dyktige unge fotballspi­llere fra både Aust- og Vest-Agder.

Ingen av klubben ønsket å si noe om hvilke spillere som kan vaere aktuelle for Jerv å låne av Start, men sportslede­r i Faedreland­svennen, Pål W. Jørgensen, mener at Lars-Jørgen Salvesen, Erlend Segberg, Philip Sandvik Aukland, Thomas Zernichow, og Adnan Hadzic kan vaere aktuelle kandidater. Det sa han på Faedreland­svennens nett-TV.

 ?? FOTO: IK START ?? FORNØYDE: Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, daglig leder i Jerv, Rune Jacobsen, Starts medieansva­rlig Roy Emanuelsen og sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, er godt fornøyde med avtalen som nå er inngått.
FOTO: IK START FORNØYDE: Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, daglig leder i Jerv, Rune Jacobsen, Starts medieansva­rlig Roy Emanuelsen og sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, er godt fornøyde med avtalen som nå er inngått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway