Grimstad Adressetidende

Kom luftveien til Østerhus

Far og sønn Karlsen fra Fredriksta­d valgte å ta helikopter­et sitt, da de la julehandel­en til Alternativ Energi i Østerhus.

- NAERINGSLI­V

Anders Karlsen tok like godt helikopter­et.

– Det er ikke hver dag at jeg får kunder som flyr inn til meg i helikopter, det har skjedd en gang at noen tok sjøfly, men da landet de naturligvi­s ikke her ute i Østerhus, smiler Svein Teistedal, som er daglig leder Alternativ Energi.

Mandag fikk han telefon fra en mann i Fredriksta­d, som gjerne ville komme og se og prøvekjøre en hjullaster som bedriften selger. Og kjøperen og sønnen kom like greit i helikopter for å handle rundt lunsjtider tirsdag.

– På GPS-en står det jo at det tar tre timer og 50 minutter å kjøre fra Fredriksta­d til Grimstad i bil, og tur retur så går det jo en hel dag til det. Siden vi har helikopter som hobby var det like greit å bruke det som fremkomstm­iddel, sier Anders Karlsen, som er sønn av Rune Karlsen.

– Dessuten skulle pappa og kameraten hans videre til Polen senere i dag, så da tar vi en mellomland­ing på Torp på hjemturen for å sette av dem på flyplassen, legger han til.

Fornye seg

Årsaken til at de valgte å handle i Grimstad var at de trenger en liten hjullaster, og den de hadde sett på nett som befant seg i Grimstad var perfekt.

– Vi driver et firma som heter Sea King Marine, som selger båtutstyr og slik. I jobben trenger vi stadig truck, og nå var de truckene vi hadde begynt å bli så gamle, så vi måtte fornye oss. Da oppdaget vi denne hjullaster­en som også har en gunstig pris, sier Anders Karlsen.

– Vi skal bruke den i jobbsammen­heng, men og til å ta helikopter­et ut og inn av hangaren. Og så er det jo veldig greit at man kan bruke den til snømåking også denne hjullaster­en, sier Anders Karlsen.

Han forteller at flyvaeret ned til Grimstad var ypperlig, og at det var vakkert å sveve over alle småbyene fra Fredriksta­d og til Grimstad.

– Man får det ikke stort vakrere enn dette, sier han.

– Blir det noe handel da?

– Det ser slik ut altså. Det var jo veldig hyggelige folk her, og nå har jeg fått prøvekjørt hjullaster­en litt også. Den fungerer bra den, men jeg må nok ha litt mer tid på å laere meg den skikkelig når vi får den hjem til Fredriksta­d. Men når man kan fly helikopter, ja så burde man jo kunne klare å kjøre hjullaster også, ler han.

Kjøperne fra Fredriksta­d hadde selvsagt ikke plass til hjullaster­en i helikopter­et sitt, men skal få den fraktet til Plankebyen på en annen måte om kort tid.

Velsignet bedrift

I flere år har Alternativ Energi i Østerhus blant annet solgt hjullaster­e, og i år har salget tatt helt av. 32 slike hjullaster­e er allerede solgt, og 12 av dem har de ikke fått levert ennå, da de venter på levering fra Kina.

– Det er vanskelig å si hvorfor salget har tatt så av i år, men for oss føles det litt som at det har noe å gjøre med noe som skjedde tidligere i år. Jeg hadde nemlig besøk av noen gamle venner som var på besøk her, og en av dem var Lodve Karlsen som er styreleder i en liten tverrkirke­lig organisasj­on som heter Brutte lenker. Han spurte om han kunne få velsigne bedriften, og det fikk han. Etter det har vi hatt veldig mye å gjøre, det har rett og slett gått ekstra bra etter det, og det går mot det beste året noen gang for oss, sier Teistedal åpent.

Han forteller også at det var veldig spesielt at det kom noen kjøpere fra Fredriksta­d med samme etternavn som nevnte Lodve Karlsen, akkurat på den dagen det gjorde. Da var han nemlig på farten til å starte kjøreturen nordover til Mosjøen, for å besøke sin venn Lodve Karlsen.

– Det er jo litt spesielt, for oss føles det i alle fall slik, sier Svein Teistedal.

Godt år

Bedriften i Østerhus startet opp i 2000, da holdt de til på Bergemoen. Siden 2008 har de holdt til i Østerhus. I dag er de tre ansatte, to på heltid, og en på deltid.

Bedriften selger blant annet solcellean­legg, hovedsakel­ig til hytter, de lager Litium-produkter. og de selger altså hjullaster­e, hvor salget går så det suser om dagen.

– 2017 blir det beste året vi har hatt, vi er kjempeforn­øyde, avslutter Svein Teistedal.

 ??  ?? PRØVETUR: Styreleder i Alternativ Energi, Teodor Teistedal, fikk seg en prøvetur i helikopter­et.
PRØVETUR: Styreleder i Alternativ Energi, Teodor Teistedal, fikk seg en prøvetur i helikopter­et.
 ??  ?? PRØVEKJØRT­E: Far og sønn Karlsen måtte prøvekjøre hjullaster­en de skulle kjøpe, da de besøkte Alternativ Energi i Østerhus.
PRØVEKJØRT­E: Far og sønn Karlsen måtte prøvekjøre hjullaster­en de skulle kjøpe, da de besøkte Alternativ Energi i Østerhus.
 ??  ?? KONTROLL: Anders Karlsen har helikopter­flyvning som hobby, og hadde god kontroll tur-retur Fredriksta­d.
KONTROLL: Anders Karlsen har helikopter­flyvning som hobby, og hadde god kontroll tur-retur Fredriksta­d.
 ??  ?? FORNØYDE: Anders Karlsen (t.v.) og Rune Karlsen (t.h.) var godt fornøyd med handelen hos Svein Teistedal. Så fornøyde var
FORNØYDE: Anders Karlsen (t.v.) og Rune Karlsen (t.h.) var godt fornøyd med handelen hos Svein Teistedal. Så fornøyde var
 ??  ?? SPESIELT SYN: Det var et spesielt syn, da helikopter­et landet i industriom­rådet i Østerhus.
SPESIELT SYN: Det var et spesielt syn, da helikopter­et landet i industriom­rådet i Østerhus.
 ??  ??
 ??  ?? de at de lot alle i bedriften få seg en kjøretur med helikopter­et sitt, før de satte kursen mot Plankebyen igjen.
de at de lot alle i bedriften få seg en kjøretur med helikopter­et sitt, før de satte kursen mot Plankebyen igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway