Grimstad Adressetidende

Avslo erstatning til Holvik

Ragnar Holvik var dypt skuffet etter at kommunesty­ret mandag kveld vedtok å ikke gi ham erstatning. Nå har han bedt om en kontorplas­s på Dømmesmoen.

- KOMMUNESTY­RET Yttervik

– Det er klart jeg er skuffet, både på egne vegne og på vegne av familien. Dette rammer en hel familie. Vi er begge sykemeldt, og min kone vet også hva jeg har vaert gjennom, og hva jeg har stått i gjennom ett år. Hun støtter meg hundre prosent, og jeg står for det jeg har gjort og sagt, sier Ragnar Holvik etter avstemming­en. Han var dypt skuffet over en kommune hvor han har vaert ansatt i 28 år.

– Jeg har levert saker på løpende bånd. Og så kommer det inn en setterådma­nn kommunesty­ret ikke kjenner, og så tør de ikke å ta annet standpunkt enn det som er hans mening. Han har ikke trodd på min fremstilli­ng, sier Holvik. Setterådma­nnen har lyttet til Holvik, men har ikke delt hva han har ment underveis, forteller Holvik. – Det er en merkelig måte å gjøre det på, sier Holvik.

Ingen tok ansvar

Holvik var i tvil om han skulle vaere med på behandling­en av saken i kommunesty­ret mandag kveld, men han var glad for at han bestemte seg for å vaere med.

– Jeg står hundre prosent for det jeg har gjort, og jeg har fulgt verdiene mine. Jeg gjorde det som var riktig å gjøre, og derfor sitter jeg trygt, sier han. Men han innrømmer at han er lei seg over vedtaket. – Jeg er lei meg, og jeg er dypt skuffet, og jeg syns det er urettferdi­g. Ingen har tatt ansvar for helsekjøps­aken. Ingen har beklaget. Jeg har vaert sykemeldt i lang tid, og jeg må sitte og høre på en saksfremst­illing som undergrave­r min troverdigh­et. Det er krenkende, sier Holvik.

På Dømmesmoen

Holvik hadde ikke trodd at han skulle bli behandlet på denne måten av sin egen kommune. Per i dag ser han ikke for seg at han kan jobbe på rådhuset.

– Jeg har bedt om en kontorplas­s på Dømmesmoen. Og hva arbeidsopp­gavene blir vet jeg ikke. Per i dag kan jeg ikke jobbe i dette huset, til det har jeg opplevd for mye, sier han. Men selv om han er svaert skuffet, er han også takknemlig, takknemlig over de som støtter.

Venstre, Høyre og SV har vaert tydelige, og jeg er takknemlig for deres støtte. Det gir byens innbyggere håp om at det kan bli en bedre kommune på sikt, sier Holvik.

Det var setterådma­nnens innstillin­g som ble vedtatt:

– Ragnar Holviks krav om erstatning (oppreisnin­g o.a.) mot Grimstad kommune tas ikke til følge. Holviks utgifter til reise

Arnt Gunnar Tønnesen (V) var skuffet etter vedtaket. Han fremmet, sammen med Høyre og SV, et forslag som gikk på erstatning til Holvik, samt kritikk av rådmannen.

– Dette var et uklokt vedtak. Vi kunne ha strukket ut hånden og innrømmet mer i forhold til Holvik. Nå er jeg redd for at i stedet for å kunne lukke denne delen av saken, så lar vi dette vaere grunnlag for uro, sier Tønnesen.

 ??  ?? STØTTE: Etter at vedtaket var gjort, var Issifou Koanda (SV) en av politikern­e som kom bort til Ragnar Holvik (til venstre) for å gi sin støtte. SV fremmet forslag, sammen med Venstre og Høyre, om erstatning til Holvik, men fikk ikke flertall. I midten...
STØTTE: Etter at vedtaket var gjort, var Issifou Koanda (SV) en av politikern­e som kom bort til Ragnar Holvik (til venstre) for å gi sin støtte. SV fremmet forslag, sammen med Venstre og Høyre, om erstatning til Holvik, men fikk ikke flertall. I midten...
 ??  ?? FØR SAKEN: Ragnar Holvik i samtale med skolesjef Niels Songe-Møller (til venstre) og sin bror, Øyvind Holvik.
FØR SAKEN: Ragnar Holvik i samtale med skolesjef Niels Songe-Møller (til venstre) og sin bror, Øyvind Holvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway