Grimstad Adressetidende

Fortsatt fare for glatt føre

Bilberger Kim Igland i Agder bilberging advarte mot ekstremt glatte veier onsdag morgen, og sa det bare kom til å bli verre utover dagen. Han forventet også å få trafikkuhe­ll i Grimstad som følge av de glatte veiene.

- VAERET Iman Tobi og Kjetil Karlsen

– Vi har hatt nok å gjøre så langt. Det er ikke mangel på det. Vi har hatt en kollisjon på Birkeland nå i morgentime­ne, en utforkjøri­ng på Håbbesland og en i Arendal. Så vi har fått en del å gjøre som følge av vaeret nå, ja. Og det kommer nok til å bli mer utover dagen. Jeg kjørte nettopp på Grooseveie­n nå, og der var det speilblank­t. Det blir ikke bedre utover dagen heller. Folk må derfor vaere forsiktige og kjøre etter forholdene, rett og slett.

Dette sa bilberger Kim Igland i Agder bilberging til Adressa onsdag morgen. Han var da akkurat på vei inn til stasjonen i Østerhus med en bil før han skulle opp til Håbbesland i Birkenes for å hente bilen som hadde kjørt ut av veien der.

Etter å ha vaert mye ute på veiene onsdag, advarte han andre bilister mot glatte veier.

– Naermest umulig å stoppe

– Det er glatt ute på veiene, også i Grimstad. All den snøen som har kommet og ikke blitt skuffet bort har pakket seg sammen og er full av vann. Etter hvert som det blir kaldere og kaldere blir dette til is og da blir det naermest umulig å stoppe. Saerlig i Grooseveie­n er det is nå. Jeg forventer derfor at det kommer til å skje noe der utover dagen. Det er null grader nå, men det skal bare bli kaldere og kaldere ut over, og da blir det bare verre og verre. Det kommer derfor til å bli en utfordring å kjøre i dag, sa han.

Flere andre advarer også

Det var ikke bare bilbergere­n som advarte mot glatte veier og vanskelige kjøreforho­ld onsdag. Det gjorde også både yr.no, politiet og Veitrafikk­sentralen. De meldte om glatte veier og oppfordret bilistene til å kjøre forsiktig og holde avstand.

– Kommer dere til å få mer å gjøre utover dagen hvis dette fortsetter?

– Absolutt. Det er det ingen tvil om. Det er ekstremt glatt nå, og de som ikke kjører med piggdekk i dag vil nok få en utfordring vil jeg tro, sier han til slutt.

 ?? FOTO: IMAN TOBI ?? VELDIG FORNØYD: Sissel Beitohauge­n ble kjempeglad da det endelig kom snø, for da blir det ordentlig julestemni­ng, synes hun.
FOTO: IMAN TOBI VELDIG FORNØYD: Sissel Beitohauge­n ble kjempeglad da det endelig kom snø, for da blir det ordentlig julestemni­ng, synes hun.
 ?? FOTO: IMAN TOBI ?? BLE SKUFFET: Maja Jintai Egeland ble skuffet da det starter å regne i går, for hun ville at snøen skulle ligge litt til.
FOTO: IMAN TOBI BLE SKUFFET: Maja Jintai Egeland ble skuffet da det starter å regne i går, for hun ville at snøen skulle ligge litt til.
 ??  ?? FORVENTER UHELL: Ifølge bilberger Kim Igland var det svaert glatt på veiene onsdag, og at det skulle bare bli verre utover dagen. Han sa at Grooseveie­n var ett av de glatteste stedene.
FORVENTER UHELL: Ifølge bilberger Kim Igland var det svaert glatt på veiene onsdag, og at det skulle bare bli verre utover dagen. Han sa at Grooseveie­n var ett av de glatteste stedene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway