Grimstad Adressetidende

Vil utvikle Teknikken

Teknikken skal ikke lenger kalles ungdomsklu­bb, men et hus for kreativite­t og aktivitet.

- FRITIDSTIL­BUD b Iman Tobi red@gat.no

Kulturarbe­iderne John Håvard Nomedal og Geir Atle Ellingsen vil legge til rette for et nytt innhold i det som er Grimstads ungdomsklu­bb. Endring av åpningstid­ene er blant forslagene. Ifølge Nomedal skal Teknikken nå ikke lenger kalles for en klubb, men et hus for kreativite­t og aktivitet.

Helt annerledes

Nomedal og Ellingsen har nå bestemt seg for kun å ha åpent på tirsdagene frem til 15. januar, når hallen ved siden av skal rives. Dette for å bruke mer tid og ressurser på planleggin­g av hvordan Teknikken skal vaere i 2018.

– Nå som det ikke lenger er den samme lederen, blir ikke stedet det samme, sier Ellingsen.

Lar de unge bestemme

De to er enige om at det er viktig å spørre barna om hva de mener, og de vurderer å plukke ut ungdommer til et slags råd, som kan vaere med og bestemme. Fortsatt er de bare i planleggin­gsfasen, og har ikke kommet så langt enda.

– Det blir ikke kun endringer i utseende når hallen ved siden av lokalet blir revet. Både regler, aldersgren­sen og tilbudene blir endret. Blant annet blir vi mye strengere på ting som rusmisbruk og vold. Arrangemen­tene og tilbudene våre vil nok vaere mest interessan­te for elevene i ungdomssko­len. For eksempel skal vi fortsette å gjøre Christinas Café bedre. Det blir dessuten leksehjelp, og vi vil skaffe mange spill som ungdommene kan bruke om kveldene. Ingenting blir som før, forteller Ellingsen.

– Det er bedre enn før, da ingenting skjedde. Det var bare åpent. Nå i det siste, som vi har funnet på ting som Christinas café, er det mange av de yngste ungdommene som velger å komme innom, tilføyer Nomedal. Iman tobi er utplassert elev i arbeidsuke fra Grimstad ungdomssko­le.

 ??  ?? TEKNIKKEN: Kulturarbe­iderne John Håvard Nomedal og Geir Atle Ellingsen vil forandre innholdet i ungdomsklu­bben.
TEKNIKKEN: Kulturarbe­iderne John Håvard Nomedal og Geir Atle Ellingsen vil forandre innholdet i ungdomsklu­bben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway