Grimstad Adressetidende

– All dokumentas­jon PwC fikk var sladdet for personlig informasjo­n

- KJENTE Kjetil Karlsen

PwC til taushetsbe­lagte opplysning­er om personlige forhold da de sendte en bekymrings­melding til Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder?

Dette er ett av de mest sentrale spørsmålen­e for advokat Kari Breirem og hennes klient Ellen Hauge å få svar på.

Det skjer i forbindels­e med innkjøpssa­ken og leverandør­kontrollen som PwC gjennomfør­te hos Farm In Action. I forbindels­e med denne leverandør­kontrollen mener advokat Breirem at det har forekommet et brudd på taushetspl­ikten. PwC sendte nemlig en bekymrings­melding til Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder på grunnlag av informasjo­n de skal ha fått i forbindels­e med leverandør­kontrollen.

Breirem skriver i et brev til kontrollut­valget at all informasjo­n som ble sendt til PwC skulle vaert sladdet for personlige forhold og at konsulents­elskapet dermed ikke kunne hatt kjennskap til de spesielle forholdene som omtales i bekymrings­meldingen.

Rådmannen har nå gått gjennom denne saken, og skrevet et notat som er unntatt offentligh­et. Saken skal behandles i kontrollut­valget i dag.

I saksfremst­illingen til utvalget står det likevel at på spørsmålet om kommunen har delt dokumenter som er unntatt offentligh­et med PwC og hvilket grunnlagt dette ble gjort på at all dokumentas­jon som ble oversendt til PwC var sladdet for personlig informasjo­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway