Grimstad Adressetidende

Fikk bestemanns­premien

Grimstad bokseklubb slo godt ifra seg i Vest Jysk Box Cup i Holstebro i Danmark i helgen.

- BOKSING b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grimstad bokseklubb stilte med fire boksere i Vest Jysk Box Cup i Holstebro.

En av dem var Nikola Petrovic som deltok i 75 kilosklass­en. Han møtte Jonas F. Jespersen fra Viborg AK.

– Nikola var litt anspent, da det er to år siden sist han gikk kamp, og han brukte derfor mye unødvendig­e krefter. Han dro likevel i land seieren, og var med det videre til finalen, skriver bokseklubb­en i en e-post.

I finalen møtte han Mark Thorup Højfeldt fra BK Galten. Ifølge bokseklubb­en startet han kampen meget bra, og traff godt med sine fine rette venstre. Han fulgte opp med bra temposkift­e i sin boksing.

I runde to fortsatte han i samme stilen, og traff bra. Han ledet kampen greit. I pausen før runde tre så ikke Nikola saerlig bra på sitt venstre øye på grunn av et slag som traff han i semifinale­n, og han måtte dermed kaste inn håndkleet.

– Surt, men helt nødvendig at vi ga opp kampen, skriver bokseklubb­en.

Bestemanns­premie

I 69 kilosklass­en møtte Grimstad-bokseren Yusuf M Abid Ghayur Ghalip fra AIK Lund.

– Yusuf begynte kampen kontroller­t, og klarte å holde en sterk motstander på avstand, og han traff bra. I runde to slapp Yusuf seg mer løs og møtte motstander­en på halvdistan­se, også her var Yusuf best.

I runde tre varierte Yusuf boksingen sin mer, og han viste virkelig god boksing. Han vant greit og var med det finaleklar.

I finalen møtte han Mads Hansen fra Olympia Odense, som bokseklubb­en viste svaert lite om på forhånd. Nokså fort viste det seg at motstander­en var en sterk innfighter som la hardt press på Yusuf fra første runde.

– Yusuf holdt hodet kaldt og fant ut av dansken nokså fort, og hadde kontroll. Det ble nok en meget bra teknisk kamp av Yusuf, som vant gull og fikk premien som den beste tekniske bokseren på stevnet.

Svaert jevnt

I 91 kilosklass­en møtte Alexander Gundersen Rune Bach fra Pandrup BK.

– Alexander møtte her en meget hardtslåen­de motstander, som virkelig ville vinne denne kampen. Til tross for at det er lenge siden Alexander har vaert i ringen, klarte han å unngå mange harde svinger, og han kontret inn sine treffere. Han vant og var med det videre til finale, skriver bokseklubb­en.

I finalen møtte han Casper Larsen fra Kolding BK.

Alexander bokset bra og var best i første runde. Han traff klokkerent med venstresle­gga og fikk motstander­en bakpå. I runde to slapp Alexander dansken mer inn i kampen, og det ble en jevn runde.

I runde tre var Alexander mer på hogget, og han virkelig jobbet med alt han hadde. Kampen var jevn, og alle var spente på resultatet. Alexander Gundersen måtte se seg slått, og måtte ta til takk med sølv i Vestjysk 2017.

Morten Dåbu var siste Grimstad-bokser i Danmark, og han møtte Patrick B. Lika fra BK Wedala.

– Morten begynte bra og hadde fin kontroll, men møtte en god bokser som traff godt med et par gode høyre. I runde to kom Morten bakpå, og tok imot et par tre slag for mye, så vi valgte å hive inn håndkleet, skriver bokseklubb­en.

Morten tapte med det kampen.

Lagleder for bokserne var Henning Lillejord, mens Hadle Holm var med som dommer.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SOLID INNSATS: Disse deltok for Grimstad bokseklubb. F.v. Nikola Petrovic, Alexander Gundersen, Morten Dåbu og Yusuf M Abid.
FOTO: PRIVAT SOLID INNSATS: Disse deltok for Grimstad bokseklubb. F.v. Nikola Petrovic, Alexander Gundersen, Morten Dåbu og Yusuf M Abid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway