Grimstad Adressetidende

Skriver musikal for å belyse menneskeha­ndel

I fire år har musiker Trond Vorhaug jobbet med både manus og musikk til musikalen «Aseem», et prosjekt han håper vil bidra til en endring for verdens ofre for menneskeha­ndel.

- KULTUR b Iman Tobi red@gat.no

Aseem, som har premiere den 8. november 2018 i Grimstad Kulturhus, vil ifølge Vorhaug bli en opplevelse for både barn og voksne, med sang og musikk, humor og glimt av håp, blant alt det triste og rørende.

– Musikalen handler om 13 år gamle Aseem, som jobber på en fabrikk i Asia, der de produserer klaer til folk i vesten. Aseem har kun én fridag i måneden, noe som gjør at han ikke engang kan ha kontakt med sin egen familie. Etter hvert rømmer han fra fabrikken, og skaffer seg en jobb og et bedre liv. Vi får se hvordan han som voksen sliter med å finne ut av hva som er det riktige å gjøre for arbeiderne som aldri rømte, og som fortsatt lever et hardt liv, forteller Vorhaug.

Han har vaert spesielt opptatt av dette temaet de siste fem årene. Han håper på at musikalen vil bidra til endring, og at folk i Grimstad vil tenke mer på hva som skjer rundt i verden.

– Det er trist å tenke på at både barn og unge der ute, lever under helt umenneskel­ige forhold. Jeg tror at musikalens innhold kan innstille både pu- blikum, og de unge skuespille­rne, sangerne og danserne på å gjøre en endring. Det finnes mangemåter­åbidrapå.Bareå snakke om temaet, kan gjøre en forskjell.

Trond Vorhaug er musikalsk leder, og får hjelp av Lene Lagesen, som regissør, og Iren Matheussen, som er med i produksjon­sstaben. Grimstad teaterverk­sted er arrangør, og de forskjelli­ge rollene spilles av barn og ungdom fra Grimstad. Planen er å gi musikalens overskudd til en organisasj­on, som arbeider for å stoppe menneskeha­ndelen.

 ??  ?? ENGASJERT: Trond Vorhaug skriver musikal om Aseem, med menneskeha­ndel som sentralt tema.
ENGASJERT: Trond Vorhaug skriver musikal om Aseem, med menneskeha­ndel som sentralt tema.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway