Grimstad Adressetidende

Én stjerne til Jerv

Jerv har mye å gå på når det gjelder spillerutv­ikling, menjublero­ver å få akademikla­ssifiserin­g.

- FOTBALL b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Klubben vil ta nye steg når det gjelder spillerutv­ikling.

Denne uken ble en rapport for akademikla­ssifiserin­gen i norske toppklubbe­r presentert. Det er Toppfotbal­lsenteret som står bak rapporten.

Akademikla­ssifiserin­gen er et verktøy som etablerer klare standarder for arbeidet med toppspille­rutvikling. Det består av 143 kriterier fordelt på 10 områder.

I denne klassifise­ringen er det mulig å oppnå maksimalt 165 poeng, og de klassifise­rte klubbene gis fra en til fem stjerner.Jerv er blant klubbene som har fått én stjerne, men klubben henger ikke med hodet av den grunn. Tvert imot er man fornøyd med å ha oppnådd klassifise­ring.

– En god start

– Det er en veldig god start. For Jerv ligger det et formidabel­t arbeid som har gjort at vi skal bli klassifise­rt, sier daglig leder i Jerv Rune Jakobsen til Agderposte­n.

– For FK Jerv er det en milepael å bli klassifise­rt – og et tegn på at veldig mye av arbeidet som pågår i klubben er veldig bra. Nå gjelder det å fortsette utviklinge­n, skriver klubben på sin egen nettside.

Her erkjenner klubben at man er på et tidlig stadium i sitt utviklings­arbeid, og at man skal fortsette utviklinge­n både på og utenfor fotballban­en.

– Med mål om å skape fremtidige fotballspi­llere som kan ta steget for Jerv og kanskje også enda lenger, står det.

Arendal er til sammenlikn­ing blant årets 1. divisjonsk­lubber som ikke har fått klassifise­ring. Av de klassifise­rte klubbene i 1. divisjon har Ull/Kisa (43,4) og Åsane (42,5) scoret lavere enn Jervs 57,1 poeng.

Scorer dårlig på samarbeid

Jerv lanserte i sommer en stor utvidelse i sin akademisat­sing. JBU gikk da inn med et betydelig beløp, og JBU-akademiet ble opprettet.

Målet med dette er å styrke arbeidet med spillerutv­ikling betrakteli­g.

I akademikla­ssifiserin­gsrapporte­n er området «samarbeids­modeller» noe Jerv scorer dårlig på, og klubben har bare oppnådd ett av 20 mulige poeng. Bare Ull/Kisa og Åsane (begge null poeng) scorer dårligere av de klassifise­rte klubbene, mens Kongsvinge­r er eneste klubb med ett poeng i tillegg til Jerv

I høst stormet det rundt klubben og forholdet til naboklubbe­ne nettopp i forbindels­e med spillerutv­ikling. Til slutt kom Jerv sammen med Lia, Imås og Express, og klubbene ble enige om å samarbeide, så her er nok håpet å score bedre i fremtiden.

Denne uken kom også nyheten om at Jerv og Start har inngått et formelt samarbeid.

Tønnessen mest produktiv

Jervs venstrebac­k Kristoffer Tønnessen (20) er klubbens mest produktive spiller etter kriteriene i klassifise­ringen. Det vil si at han er den egenutvikl­ede spilleren med flest minutter spilt, både på klubb og aldersbest­emt landslag. Etter Tønnessen kommer Halvor Hovstad (18), som fikk sin Alagsdebut i år, og Tobias Collett, som fikk mye av sesongen ødelagt av skade.

I en liste over klubbutvik­lede spillere i alle de klassifise­rte klubbene trekkes Tønnessen også frem som en mulig toppscorer av såkalte spilletids­poeng for sin klubb i fremtiden.

 ??  ??
 ??  ?? EGENUTVIKL­ET: Kristoffer Tønnessen (20) er oppfostret i Jerv og har vaert fast på A-laget i to sesonger.
EGENUTVIKL­ET: Kristoffer Tønnessen (20) er oppfostret i Jerv og har vaert fast på A-laget i to sesonger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway