Grimstad Adressetidende

Minner om millionavt­ale

Kommunesty­remedlem Stein Gjulem (KrF) minner om den politiske avtalen der det fremgår at det skal brukes inntil 2,5 millioner kroner til investerin­g til bryggekape­ll som et selvstendi­g bygg eller del av bibliotekp­arken.

- DEBATT Stein Gjulem Gruppelede­r KrF

Lesernes mening: Bryggekape­llet,

Sorenskriv­ergården og biblioteke­t. I kommunesty­resaken om videre bruk av Sorenskriv­ergården, er også Bryggekape­llets framtid et sentralt tema. I rådmannens saksforarb­eid står det blant annet følgende:

«Dersom menigheten­e fortsatt

skal drive bryggekape­ll i Sorenskriv­ergården, bør det legges til rette for dette i kjelleren». I debatten på mandag ble Bryggekape­llets plassering i bygget kommentert. Tanken om en mulig plassering i en ombygd underetasj­e, utløste – kanskje betimelig nok – flere spørsmål og motforesti­llinger, fordi den økonomiske siden av et slikt alternativ ikke var utredet.

KrF minnet om

avtalen som ble inngått mellom Venstre, Høyre, Senterpart­iet og Kristelig Folkeparti i august 2014, da de tre andre partiene bønnfalt KrF om å bli med på en økning av kostnadsra­mmen for å få realisert et nytt bibliotek.

Pkt. 4 i

avtalen lyder slik: «Det settes av inntil 2,5 millioner i investerin­g til bryggekape­ll – som et selvstendi­g bygg eller del av annet i bibliotekp­arken.»

Faktum er, at

KrFs ja til hele den inngåtte avtalen – med hovedinten­sjon å heve total kostnadsra­mme for biblioteke­t fra 60 til 75 millioner – ble den utløsende faktor for at det nye, flotte bygget kunne innvies sist lørdag. Derfor tar vi selvsagt for gitt at alle de fire partiene fortsatt står ved hele avtalen.

Vi minner også

om at da Samarbeids­avtalen mellom Ap, KrF, Sp og V ble inngått etter kommuneval­get i 2015, var følgende punkt med:

«Det legges til

rette for etablering av nytt bryggekape­ll i havneområd­et, dersom menigheten­e ønsker det.»

Bryggekape­llet drives som

et samarbeids­prosjekt mellom de kristne menigheten­e i Grimstad. Med mulighet for kaffe, vafler og en prat, oppleves det som et åpent og godt treffsted – et pusterom – for mennesker med ulike livssyn, tro og «ikketro». «Stilleromm­et» gir mulighet for bønn, ettertanke og tenning av lys.

Skulle utrednings­arbeidet angående

Sorenskriv­ergården ende opp med at det i stedet for restaurant, f.eks. blir en Frivilligs­entral i bygget, bør Bryggekape­llet fortsatt kunne bli i nåvaerende lokaler, med et universelt tilrettela­gt inngangspa­rti fra hovedinnga­ngen i bygget.

 ??  ?? BRYGGEKAPE­LLET: Sissel Jensen Nefzaoui og Arnulf Torp var vertskap på Bryggekape­llet da dette bildet ble tatt. Tilbudet drives som et samarbeid mellom de kristne menigheten­e i Grimstad.
BRYGGEKAPE­LLET: Sissel Jensen Nefzaoui og Arnulf Torp var vertskap på Bryggekape­llet da dette bildet ble tatt. Tilbudet drives som et samarbeid mellom de kristne menigheten­e i Grimstad.
 ??  ?? AVTALE: Stein Gjulem (KrF) minner om avtalen mellom Sp, KrF, Venstre, Høyre og KrF som skal sikre Bryggekape­llet lokaler. Til høyre Rafik Ben A. Lajili (Ap).
AVTALE: Stein Gjulem (KrF) minner om avtalen mellom Sp, KrF, Venstre, Høyre og KrF som skal sikre Bryggekape­llet lokaler. Til høyre Rafik Ben A. Lajili (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway