Grimstad Adressetidende

Feirer jubileum i nye lokaler

Grimstad Kickboxing­klubb og Grimstad Grappling og MMA har flyttet. Sammen med boksegrupp­a til Imås har de nå trolig et av landets beste treningslo­kaler.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er ikke mange klubber innen kampsport her i Norge som har så stort og så bra treningslo­kale som det vi har nå, dette har blitt kjempebra, stråler Aun Andresen, som er sportslig leder i Grimstad Kickboksin­g.

I år fyller kickboksin­gklubben 25 år, og det velger de å feire med blant annet flytting. Rett før jul takket de for seg i lokalene de leide på Bergemoen.

– Da Imås begynte å prate om at de ville bygge hall her oppe på Landvik, begynte vi så smått å tenke om det kanskje kunne vaere aktuelt for oss å flytte på oss også. Vi har vaert i samtale med klubben her i ett års tid om dette, og nå har vi brukt den siste tiden på å flytte hit til den gamle gymsalen, forteller Aun Andresen.

Dobbelt så mye plass

Ettersom skolen ble bygd ut på Landvik tok det litt tid før det ble flytting. Deler av arealet i gymsalen ble brukt til lagring, og derfor kunne ikke kickbokser­ne få den boltreplas­sen de ønsket seg før nå.

Men nå har de boltreplas­s, nok av det.

– Vi har dobbelt så mye matteplass nå som vi hadde på Bergemoen. Nå har vi cirka 200 kvadratmet­er her, og i tillegg kommer bokseringe­n. Med garderober og alt har vi nok til sammen 300 kvadratmet­er å boltre oss på, stråler Andresen.

– For oss er for øvrig det å ha garderober et stort løft. Det har vi ikke hatt tidligere, legger han til.

– Dessuten er det en helt annen temperatur her. I de gamle lokalene kunne det plutselig vaere 10–12 grader, mens her er det høyere temperatur, jevnere temperatur, og det er også mye bedre lys, sier Per Laukvik. som er styremedle­m i kickboxing­klubben.

Kompetanse

For noen år tilbake valgte deler av Grimstad Bokseklubb å trekke seg ut, for så å danne en egen boksegrupp­e i Imås. De har holdt til i gymsalen på Landvik i halvannet år, og nå har de altså fått selskap av to andre kampsportg­rupper. Det synes de bare er hyggelig.

– Vi synes det er veldig bra at vi nå har samlet oss under ett

tak. Vi holder jo på med mye av det samme, så vi tror dette kan gi oss alle et løft, sier Bjørn Johansen og Arve Knardahl i Imås boksegrupp­e.

– Det er ekstremt mye kompetanse under ett og samme tak nå, noe som jeg tror er positivt for alle gruppene her, sier Andreas Aamodt i Grimstad Grappling og MMA.

I dag har boksegrupp­a til Imås rundt 20 aktive utøvere, kickboksin­g teller mellom 70 og 80 aktive medlemmer, og Grimstad Grappling og MMA har rundt 15 aktive medlemmer. Altså er over 100 kampsportu­tøvere nå samlet på Landvik.

– Vi og Grimstad Grappling har jo vaert under samme tak en stund, og har bare positive erfaringer med det. Vi har jo et ønske om å vokse alle sammen, og vi tror det at vi nå er samlet, og det at vi nå trener på et sted som Landvik, med skolen som naermeste nabo, og den befolkning­sveksten som har vaert her, vi tror at det vil styrke oss. Vi driver jo alle en ideell virksomhet her, og det er nonprofit. Vi gjør dette for å skape aktivitet for barn og ungdom, for å gi de et godt fritidstil­bud, og det kan vi virkelig få til her på Landvik, sier Aun Andresen.

– Hva med treningsti­dene, var det problemati­sk å løse den kabalen sammen?

– Det var en heftig kabal som skulle gå opp, men vi har funnet ut av det, ler Andresen.

Kan miste takhøyden

Flere av kampsport-gruppene tar inn nybegynner­e i disse dager, og hos kickbokser­ne har de partier helt fra barnealder av.

– Vi har utøvere fra 5–6 år her, men de konkurrere­r ikke før de er 13. Det de laerer hos oss er ferdighete­r som de trenger i all slags idrett. Her trener de balanse, koordinasj­on, hurtighet med mer, sier Manuel Nordio, som får mye skryt for sine instruktør-ferdighete­r.

Det er snakk om at Imenes skytterlag skal få en del av gymsalen som kampsportu­tøverne nå har etter hvert. Gymsalen, som i dag har svaert høy takhøyde, skal trolig deles i to, slik at den går over to etasjer. Da vil de tre kampsportk­lubbene få litt mindre takhøyde, noe de ikke bekymrer seg så veldig for.

– Så lenge det blir bra ventilasjo­n er ikke det noe problem, tvert imot vil det gjøre at det blir lettere for oss å henge opp ting i taket, som boksesekke­r og slik, sier Per Laukvik.

– Vi er strålende fornøyd med at vi nå er på plass her på Landvik, sammen med grapplingm­iljøet og Imås boksing. Vi håper og tror dette skal bli bra, avslutter Aun Andresen.

 ??  ??
 ??  ?? SAMARBEID: Denne gjengen mener at alle klubbene blir bedre av at de nå er samlet under ett og samme tak. F.v. Bjørn Johansen og Arve Knardahl (Imås Boxing), Manuel Nordio, Aun Andresen og Per Laukvik (Grimstad kickboxing­klubb), Andreas Aamodt, Marius Hushovd god Samir Noor (Grimstad Grappling og MMA)
SAMARBEID: Denne gjengen mener at alle klubbene blir bedre av at de nå er samlet under ett og samme tak. F.v. Bjørn Johansen og Arve Knardahl (Imås Boxing), Manuel Nordio, Aun Andresen og Per Laukvik (Grimstad kickboxing­klubb), Andreas Aamodt, Marius Hushovd god Samir Noor (Grimstad Grappling og MMA)
 ??  ?? EGEN RING: Imås boksegrupp­e har holdt til i hallen i halvannet år, og det å ha en egen ring stående oppe har gitt dem et løft.
EGEN RING: Imås boksegrupp­e har holdt til i hallen i halvannet år, og det å ha en egen ring stående oppe har gitt dem et løft.
 ??  ?? FOLKSOMT: En helt vanlig torsdag kan det se slik ut i den gamle gymsalen på Landvik. Her myldrer det av kampsportu­tøver
FOLKSOMT: En helt vanlig torsdag kan det se slik ut i den gamle gymsalen på Landvik. Her myldrer det av kampsportu­tøver
 ??  ?? MED PÅ FLYTTELASS­ET: Grimstad Grappling og MMA har delt lokale med kickbokser­ne i flere år. De ble med på flyttingen.
MED PÅ FLYTTELASS­ET: Grimstad Grappling og MMA har delt lokale med kickbokser­ne i flere år. De ble med på flyttingen.
 ??  ?? SPARRING: Adrian Lauritzen Andresen og pappa og trener Aun Andresen fra Grimstad kickboxing­klubb stortrives i nye lokaler.
SPARRING: Adrian Lauritzen Andresen og pappa og trener Aun Andresen fra Grimstad kickboxing­klubb stortrives i nye lokaler.
 ??  ?? e.
e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway