Grimstad Adressetidende

Vil at bilene skal vike for syklene

Bort med trafikklys­ene, enveiskjør­ing og mindre biltrafikk gjennom sentrum. Det er noen av endringene som er i vente for sentrum.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det kan bli enveiskjør­ing i flere gater for å gi mer plass til myke trafikante­r. By- utvikler Håkon Håversen avviser at den nye planen vil stenge byen.

Adressa har tidligere skrevet om kommunens nye torg- og gatebruksp­lan, som inneholder en rekke foreslåtte tiltak på kort og lang sikt. Et planforsla­g er nå utarbeidet, og havner på politikern­es bord senere i januar.

På kort sikt legger planen opp til enveisregu­leringer og sykkelfelt i Grooseveie­n og Tønnevolds­gate, enveisregu­leringer i Storgaten, over Torvet, Henrik Ibsensgate og i Nygaten, samt nytt fortau i Nygaten, åpning for toveistraf­ikk nederst i Jørgen Bangs gate, fjerning av bom i Midtskips. I tillegg til dette foreslås fjerning av noen busstopp og etablering av noen nye, og at Torvet opparbeide­s til et mer attraktivt byrom.

I tillegg til alt dette legges det opp til å fjerne byens eneste lyskryss og opparbeide et tryggere krysningsp­unkt for fotgjenger­e på samme sted.

Sommeren 2017 ble det gjort forsøk for å se hvordan trafikken ville flyte uten trafikklys.

– Det var positive erfaringer med det. Det skapte ikke de store trafikale problemene, og den lave farten gjennom byen gjør at det er trygt for gående, sier byutvikler Håkon Håversen, som har ført planforsla­get i pennen.

Det kan bli aktuelt å lage et opphøyet gangfelt der hvor det nå er lyskryss. Ved å fjerne lyskrysset er tanken å knytte øvre og nedre del av sentrum med Odden og biblioteke­t mer sammen.

I øvre del av sentrum legger planen opp til store endringer i kjøremønst­eret med utstrakt bruk av enveiskjør­ing for bil. Slik skal gående og syklende få bedre kår.

Da kommunen hadde åpent informasjo­nsmøte om planen før jul, mente noen av tilhørerne at tiltakene ville stenge byen og gjøre at folk må parkere langt utenfor sentrum og sykle inn. Dette avviser Håversen.

– Vi stenger ikke byen. Det er fortsatt god tilgang, og det

er parkerings­hus 90 meter fra gågaten. Vi vil redusere trafikken gjennom byen og gjøre det bedre for myke trafikante­r. Det tror vi også vil bedre handelen i byen, sier han.

Om politikern­e sier ja, legges planen ut på åpen høring i en måned. Håpet er å få sluttbehan­dlet den før sommerferi­en.

 ??  ?? UNØDVENDIG: Lyskrysset er ikke nødvendig, og trafikken kan flyte vel så bra uten lysreguler­ing. Det er konklusjon­en byutvikler Håkon Håversen har kommet til.
UNØDVENDIG: Lyskrysset er ikke nødvendig, og trafikken kan flyte vel så bra uten lysreguler­ing. Det er konklusjon­en byutvikler Håkon Håversen har kommet til.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway