Grimstad Adressetidende

Slo fra seg i Danmark

Det har vaert nok en god helg for de lokale bokserne. Både Grimstad bokseklubb og bokserne fra Imås har slått godt ifra seg.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Boksere fra Grimstad hentet medaljer.

I helgen har et av Danmarks største boksestevn­er, Viking Box Cup, gått av stabelen i Aalborg. I ringen stilte flere lokale boksere. Imås hadde med fem deltakere, mens Grimstad bokseklubb hadde med fire.

Først ut av Grimstad-bokserne var junioren Daniel Grande i 64 kilosklass­en. Han fikk en god start mot Simon Nilsen fra BKW, og sikret seg en solid 5-0-seier. Dermed tok han gull i stevnet, skriver Grimstad Bokseklubb i en e-post.

I seniorklas­sen 91 kilo hadde Grimstad bokseklubb med to deltakere. Morten Dåbu og Alexander Gundersen. Dåbu måtte se seg slått av Patrick B. Lika, mens Alexander Gundersen måtte se seg slått av Casper Larsen fra KBK, skriver bokseklubb­en.

Vant på knockout

Grimstad-bokseren Ruslan Shidokaev møtte Allan Hansen i semifinale­n i 69 kilosklass­en for herrer senior. Han var bestemt og presis i sin boksing, og det tok ikke lang tid før motstander­en var i bakken. Han vant på knockout, og var med det klar for finalen, skriver Grimstad bokseklubb.

I finalen møtte han Mathias Høyer fra LBK. Kampen var jevn, der bokserne satset hardt og prøvde seg med mange harde slag. En jevn kamp endte med tap for Shidokaev, og han måtte med det nøye seg med sølv.

Grimstad-bokserne hadde med Hadle Holm og Henning Lillejord som sine lagledere.

Spennende debut

Bokserne i Imås var på Viking Box Cup for aller første gang, og de var derfor svaert spente på nivået til sine danske motstander­e, skriver John Reinertsen i Imås boxing i en e-post.

Anders Ekra deltok i 88 kilosklass­en for seniorer. Han tapte mot sine danske motstander, Lasse Rasmussen fra Randers BM.

Benjamin Reinertsen skulle for første gang bokse Drenge Boksing, som er ordinaer boksing i Danmark. Motstander­en i finalen for 36 kilo var Fredrik Frugaars Silden fra Tønsberg.

Benjamin startet bra, men fikk det litt tyngre utover i kampen. Han måtte til slutt se seg slått, men sikret seg likevel sølv i Viking Box Cup, melder Imås Boxing.

Levi Knardahl var neste finaleklar­e bokser. Han møtte danske Casper Gribsholt fra Grennå BK i 64 kilosklass­en. Begge bokserne var litt avventende i starten av kampen, men det tok seg opp. Levi bokset klokt på tampen av kampen og vant med dommerstem­mene 4–1. Dermed ble det gull i Viking Box Cup 2018.

Keano Davidsen Nick i 72 kilosklass­en for ungdom, var det store forventnin­ger til. Han startet bra, men fikk en del kroppsslag mot seg utover i kampen. Dommeren valgte å stoppe kampen, og det ble dermed sølv til Imås-bokseren, melder klubben selv.

Siste bokser fra Imås var senior-bokseren Per Erik Pedersen i 78 kilosklass­en. Han bokset finale mot James Cruz fra Lindholm BK. Finalen var jevn og spennende, men ble til slutt vunnet av dansken.

– Imås Bokserne kunne reise hjem fra Danmark med ett gull og tre sølv fra Viking Box cup, og med flere gode erfaringer rikere på dette nivået, skriver Imås Boxing.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? I DANMARK: Morten Dåbu, Daniel Grande, Marius Hans en (fra Arendal boks eklubb), Rus lan Shidokaev, og Alexander Gunders en deltok for Grims tad Boks eklubb i årets Viking Box Cup.
FOTO: PRIVAT I DANMARK: Morten Dåbu, Daniel Grande, Marius Hans en (fra Arendal boks eklubb), Rus lan Shidokaev, og Alexander Gunders en deltok for Grims tad Boks eklubb i årets Viking Box Cup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway