Grimstad Adressetidende

Sterke grep i sentrum

-

Nå kommer torv-

og gatebruksp­lanen på bordet til politikern­e, og deretter skal folk si sin mening i den åpne høringsrun­den. Planen og tiltakene som vil følge, blir viktige for Grimstad sentrum.

Hovedprins­ippene i planforsla­get

er «et levende sentrum som innbyr til aktivitet og tilstedeva­erelse». Syklende og gående skal prioritere­s, og det samme gjelder kollektivt­rafikken. Bilister på bytur blir henvist til Arresten, altså parkerings­huset, og tilgjengel­igheten med bil blir vanskelige­re. Blant annet legges det opp til enveiskjør­ing i Storgaten, over Torvet, Nygaten, Tønnevolds­gate og deler av Grooseveie­n. Dette vil det bli diskusjon om. Vi tipper at stengingen av byens lyskryss ikke blir det mest kontrovers­ielle tiltaket.

Forslaget til torv-

og gatebruksp­lan inneholder mange spenstige forslag. Noen av dem vil helt sikkert bli gjenstand for debatt.

Planen skal ut

på høring fra 1. februar til 1. mars. Da gjelder det at alle som har meninger om utviklinge­n i sentrum og regulering­en av trafikken, bruker muligheten til å si i fra. Status quo er ikke et alternativ. Her blir det endringer, og det er ikke mulig å gjøre alle til lags. Men innspillet fra ordfører Kjetil Glimsdal om at det er stor forskjell på sentrum en dag i februar sammenlign­et juli, er verdt å ta med seg.

 ??  ?? ENVEIS: Storgaten bør bli enveiskjør­t, mener rådmannen i forslaget til torv- og gatebruksp­lan.
ENVEIS: Storgaten bør bli enveiskjør­t, mener rådmannen i forslaget til torv- og gatebruksp­lan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway