Grimstad Adressetidende

Potetgull til Hesnes gartneri

Hesnes gartneri gikk til topps i Det norske måltid med sin egendyrked­e potet Cerisa.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Dette er så overvelden­de, vi hadde jo blitt forespeile­t at vi ikke kom til å vinne, vi er jo «lille» Hesnes. For oss var seieren i seg selv bare å være med til finalen. Først sendte inn produktet, så gikk det videre og så videre igjen. Så bare å komme til Stavanger, og finalen, var gøy, sier Katrine Hesnes Jarnes.

For prisen er gjev, og dne henger høyt.

– Det norske måltid er blitt prestisjef­ylt, sier hun.

Mellomsein

– Det er lenge siden vi har dyrket poteter, så derfor hadde Frode (Jarnes) lyst å prøve en mellomsein potet, med god smak, som var liten, og som kunne være med og konkurrere mot Amandine. På denne poteten fikk vi gode tilbakemel­dinger fra kunder, og flere kom tilbake og sa at ungene til og med spiste poteter, at det var en potet som var virkelig god. Og spesielt ovnsbakt, med skallet på, sier hun.

Og at prisen betyr mye, er det ingen tvil om.

– Det er helt utrolig å ha kommet til topps i denne kategorien. Det betyr utrolig mye for oss og for alle som elsker poteter. Jeg håper at vi kan være med på å gjøre folk oppmerksom­me på at flere potetsorte­r dyrket i Norge er bedre en Amandinepo­teten. Rød morenepote­t ifra Bjertnæs og Hoel er også Cerisapote­t, sier Hesnes Jarnes. Også mannen hennes Frode er godt fornøyd.

– Frode er fornøyd, men det er som han sier, han har enda mer å gå på, han syns ikke den var perfekt enda, sier Hesnes Jarnes.

Prestisjef­ylt

Finalen gikk i Stavanger fredag kveld.

– Det Norske Måltid (DNM) har som formål å synliggjør­e bredden av landets matproduks­jon og de unike råvarene som blir produsert. DNM ønsker å bidra til at nye produkter og råvarer får mulighet til vekst, slik at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalite­t og mangfold, skriver Det nnorske måltid på sin hjemmeside.

DNM kårer de beste matprodukt­ene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjef­ylte prisutdeli­ng. Den kategoriba- serte konkurrans­en danner selve grunnmuren i hele Det Norske Måltid sin struktur.

Det Norske Måltid har siden starten i 2008, bidratt til å posisjoner­e norsk mat og er et viktig matfaglig prosjekt med en klar nasjonal profil. DNM er et tydelig arrangemen­t som viser fram matsatsnin­gen i Norge for et bredt publikum og har en nasjonal rolle som et tydelig omdømmepro­sjekt for norsk matproduks­jon.

– Å bli ropt opp i Stavanger, fikk jeg nesten ikke med meg. Vi trodde det var løken som gikk av med seieren. De leste opp begrunnels­en, og da satt vi og småpratet litt rundt bor- det, og så plutselig sa de vår potet og Hesnes. Jeg er ikke helt kommet over det enda. Det må synke litt inn. Nå gleder vi oss til en ny sesong, særlig med en slik pangstart på året, sier Hesnes Jarnes.

 ??  ??
 ?? FOTO: DET NORSKE MÅLTID ?? FORFJAMSET: Katrine Hesnes Jarnes smilte bredt etter at poteten deres gikk til topps. Her med prisutdele­rne, Christian Andre Pettersen og Christophe­r Haatuft.
FOTO: DET NORSKE MÅLTID FORFJAMSET: Katrine Hesnes Jarnes smilte bredt etter at poteten deres gikk til topps. Her med prisutdele­rne, Christian Andre Pettersen og Christophe­r Haatuft.
 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? GLADE: Åse Hodne Hørsdal, Hans Peter Klemmetsen og Katrine Hesnes Jarnes smilte godt etter seieren til Hesnes gartneri.
BEGGE FOTO: PRIVAT GLADE: Åse Hodne Hørsdal, Hans Peter Klemmetsen og Katrine Hesnes Jarnes smilte godt etter seieren til Hesnes gartneri.
 ??  ?? BEVISET: Her er beviset på at Hesnes er vinneren.
BEVISET: Her er beviset på at Hesnes er vinneren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway