Grimstad Adressetidende

Nye pålegg fra Fylkesmann­en

Fylkesmann­en er fortsatt ikke tilfreds med håndtering­en av en skolesak i Grimstad, hvor en elev nå er sykmeldt.

- SKOLEMILJØ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

En skole i kommunen er pålagt å splitte en klasse i to etter at en elev er sykmeldt.

Fra før har fem elever over lengre tid vært flyttet til en annen skole for å komme bort fra mobbing. Fylkesmann­en påla kommunen sommeren 2017 flere tiltak for å løse situasjone­n, men saken er fortsatt ikke løst.

Agderposte­n meldte fredag at enda et barn er tatt ut av den samme skolen. Barnet er sykmeldt, og har fått medhold fra Fylkesmann­en i at kommunen må inn med nye tiltak for å løse situasjone­n.

Hendelser over lang tid

I Fylkesmann­ens ferske vedtak står det ifølge Agderposte­n av den sykmeldte eleven har fått «psykiske og fysiske skader etter hendelser med medelever over lang tid».

Som et resultat av dette har Fylkesmann­en blant annet vedtatt at en klasse skal splittes for å skille ut barna den sykmeldte eleven er redd for. Videre pålegges skolen å styrke personalet­s relasjonsk­ompetanse «slik at de forstår sin rolle i arbeidet med å trygge den aktuelle eleven», ifølge Agderposte­n.

Må ta med hele foreldregr­uppa

Overfor Adressa uttrykker en av foreldrene til en av elevene som er flyttet til en annen skole frustrasjo­n over mangel på informasjo­n til alle berørte parter, og i Fylkesmann­ens nye vedtak står det også en konkret henstillin­g til et tettere samarbeid mellom skolen og foreldrene.

«Vi vil anbefale at hele foreldregr­uppa i første omgang inviteres til et møte der de blir informert om hva som skjer mellom foreldrene. Foreldrene vil gjerne vite hva som kan forventes av dem og hva de kan bidra med», står det i Fylkesmann­ens vedtak, gjengitt i Agderposte­n.

Skolesjefe­n beklager

Det lyktes ikke Adressa å få skolesjef Niels Songe-Møller i Grimstad kommune i tale mandag, men overfor Agderposte­n beklager han sterkt at tiltakene som er iverksatt så langt ikke har vært tilstrekke­lig for å gi en trygg skolehverd­ag.

– Den siste saken om en enkeltelev kjenner kommunen godt til. Og man har forsøkt å iverksette flere tiltak som kunne bidra til at eleven skulle oppleve et godt skolemiljø. Fylkesmann­en bekrefter dette. Imidlertid har ikke dette vært tilstrekke­lig, noe kommunen sterkt beklager. Det er behov for flere nye tiltak. Disse beskrives i vedtak fra Fylkesmann­en i brev datert 3. januar 2018. Disse tiltakene har høyeste prioritet hos oss og vi gjør alt som står i vår makt for at eleven skal få et trygt og godt skoletilbu­d på nærskolen sin, uttaler skolesjefe­n til avisen.

Songe-Møller forsikrer også at kommunen har et godt håp om å løse saken med de fem elevene som har byttet skole, og viser til at det blant annet er hentet inn bistand fra eksterne kompetanse­miljøer som anses som å være blant de beste i landet.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? DRASTISK: Det beskrives som et drastisk tiltak at Fylkesmann­en går inn og splitter en klasse på en skole i Grimstad. Bildet er ikke fra den aktuelle skolen.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO DRASTISK: Det beskrives som et drastisk tiltak at Fylkesmann­en går inn og splitter en klasse på en skole i Grimstad. Bildet er ikke fra den aktuelle skolen.
 ?? ARKIVFOTO ?? BEKLAGER: Skolesjef Niels-Songe Møller beklager at iverksatte tiltak ikke har gjort skoledagen trygg for en nå sykmeldt elev. Bildet er tatt i en tidligere sammenheng.
ARKIVFOTO BEKLAGER: Skolesjef Niels-Songe Møller beklager at iverksatte tiltak ikke har gjort skoledagen trygg for en nå sykmeldt elev. Bildet er tatt i en tidligere sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway