Grimstad Adressetidende

Jubler for gigantavta­le med staten

Knut Axel Ugland Holding AS skal sørge for basefasili­teter for Luftambula­nsetjenest­en HFs flyoperasj­on i 11 år.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Knut Axel Ugland Holding AS skal leie ut og drifte basefasili­tetene til Luftambula­nsetjenest­en over hele Norge i 11 år.

Avtalen innebærer at grimstadse­lskapet leier ut hangarer, hvilefasil­iteter, verksted, treningsro­m med mer, til luftambula­nsens flybaser (fixed wing) over hele Norge. I tillegg skal selskapet stå for driften av basefasili­tetene. Avtalen strekker seg fra sommeren 2019 til sommeren 2030.

Adressa ble oppmerksom på nyheten da skoleavise­n Grimstadro­pet fra Grimstad ungdomssko­le omtalte den før jul.

Knut Axel Ugland Holding (KAUH) er morselskap for en rekke dattersels­kaper innen ulike bransjer. Størst virksomhet er det innen luftfart, og kjempeavta­len med det statlige Luftambula­nsetjenest­en HF er noe de er stolte av på kontoret i Reddalsvei­en.

– Ganske unikt

– Det er en spennende avtale, og det er en kontrakt på 11 år. Det er ikke mange leiekontra­kter i Norge til en verdi av 234 millioner. Det er ganske unikt. Det er ytterst sjelden at staten har så lange kontrakter uten å dele kontrakten opp i en eller flere opsjonsper­ioder, sier Sverre R. Lehland.

Han jobbet med forhandlin­gene for å få avtalen i havn i nærmere et år. Sammen med administre­rende direktør Leif Knud Andersen forteller han at avtalen passer svært godt med KAUHs filosofi om langsiktig­e og stabile investerin­ger. Denne tilnærming­en er nemlig en rød tråd i konsernets virksomhet.

– Vi skal bygge stein for stein og har en langsiktig investerin­gsstrategi. Vi skal ikke bare skape verdier for dagens eiere, men også for de kommende generasjon­er, sier Andersen.

De synes dessuten det er fint å drive med en samfunnsny­ttig virksomhet.

– Vi har en etisk profil, og at det er et samfunnsny­ttig prosjekt, er viktig for oss, sier Lehland.

– Det å ha en godt utbygd luftambula­nse i Norge er svært viktig, sier Andersen.

For øyeblikket har KAUH også den flyoperati­ve driften av luftambula­nsebasene gjennom selskapet Lufttransp­ort AS, men denne driften går over til den nye operatøren Babcock Scandinavi­an Air Ambulance fra juli 2019.

Mens KAUH altså skal stå for utleie og drift av basefasili­tetene.

– Det å gå fra operasjon til drift er bra for den langsiktig­e stabilitet­en, sier Andersen.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ?? AMBULANSEF­LY: (F.v.) Sverre Rasdal Lehland og administre­rende direktør Leif Knud Andersen i Knut Axel Ugland holding AS er fornøyde med å ha sikret avtalen om basefasili­teter for luftambula­nsens Beech KingAir B200 ambulansef­ly over hele
AMBULANSEF­LY: (F.v.) Sverre Rasdal Lehland og administre­rende direktør Leif Knud Andersen i Knut Axel Ugland holding AS er fornøyde med å ha sikret avtalen om basefasili­teter for luftambula­nsens Beech KingAir B200 ambulansef­ly over hele

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway