Grimstad Adressetidende

Svelging av noen kameler

-

Det vrir seg i mange Venstre-folk når partiet nå er blitt enig med Frp og Høyre om å sette seg ved regjerings­bordet. Det er de samme tillitsval­gte og medlemmer som sto på stand før valget og sa at en stemme til Venstre var en garanti mot Frp-styre i landet.

Det er ingen tvil om at Venstre svingt til høyre og økt avstanden til Ap under partileder Trine Skei Grande. I Grimstad har tidligere ordfører Hans Antonsen meldt seg ut. Partiets gruppelede­r i kommunesty­ret, Arnt Gunnar Tønnessen, jubler ikke over den nye regjerings­plattforme­n – i motsetning til Lene Langemyr (Frp). Tønnessen vurderer å melde seg ut hvis den praktiske politikken bærer galt av sted.

Det politiske verkstedet på Jeløya har vært fruktbart for alle de tre partiene. Hvis man som politiker er mer opptatt av faktiske resultater enn å drive politisk seminar, bør Venstre være tilfreds. Partiet har fått gjennomsla­g for flere kjernesake­r, og dessuten trukket regjeringe­n i grønnere retning. Samtidig har Frp fått en innstramni­ng i deler av asylpoliti­kken og liberalise­ring med salgstider for alkohol og søndagshan­del. Det har vært tatt og gitt på Jeløya.

Selv om det er mer komfortabe­lt å sitte på sidelinjen og drive retorikk, gir det ikke resultater. Venstre-ledelsen må gamble på at velgerne ser at partiet faktisk oppnår mer i regjering enn utenfor.

 ??  ?? REGJERING: Venstre-leder Trine Skei Grande fra et tidligere besøk i Grimstad.
REGJERING: Venstre-leder Trine Skei Grande fra et tidligere besøk i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway