Grimstad Adressetidende

Bilen havnet på taket på speilblank­t føre

Bilen med en grimstadkv­inne bak rattet, skled av veien og havnet på taket på fylkesvei 408 mellom Løddesøl og Rykene lørdag ettermidda­g.

- red@gat.no

Det var klokken 16.43 at operasjons­leder Eyvind Formo ved Agder politidist­rikt kunne melde om at nødetatene var på vei til en trafikkuly­kke mellom Løddesøl og Rykene.

Ulykken fant sted i Jernbaneve­ien, mer kjent som fv 408, drøyt to kilometer sør for Løddesølsl­etta retning Rykene. Det var kun en bil involvert.

Havnet på taket

– Bilfører har kommet fra Frolands-kanten, og har mistet veigreipet i begynnelse­n av sletta. Dermed havnet Poloen i grøfta, og veltet så over på taket, sier innsatsled­er Rune Kiil Solstad ved Arendal politistas­jon på stedet.

Sammen med Grimstad brannvesen, ambulanse og legebil rykket to patruljer fra politiet ut til skadestede­t. Her kunne nødetatene fastslå at bilfører var oppegående. Politiet har ikke varslet at de oppretter sak på utforkjøri­ngen, så de anser hendelsen for en forsikring­ssak og et rent uhell.

– Den kvinnelige bilføreren er undersøkt på stedet, og fraktes med ambulanse til sykehuset i Arendal. Mye tyder på at de frakter henne til akuttmotta­ket ettersom fartsgrens­en på stedet er 80 km/t, legger Solstad til.

Lettere skadd

– Jeg kan bekrefte at føreren av bilen er en kvinne i 20-årene fra Grimstad, og det er bileier som var fører av bilen. Hun er i slutten av 20-årene, sier operasjons­leder Øyvind Hægeland ved Agder politidist­rikt til Adressa søndag.

Selv om det ble store skader på den eldre Poloen, som ser ut til å være totalvrak etter at bilen mistet veigrepet på glatta, skal det ha gått bra med bilføreren. Det var snø- og slaps oppå en isdekket fylkesvei.

– Vi har mottatt en kvinne til akuttmotta­ket i Arendal i forbindels­e med en bilulykke på Løddesøl. Hun er lettere skadet, kan Sørlandet sykehus melde på de lukkede presseside­ne på Twitter lørdag kveld om ulykken.

Kvinnen fikk på nakkekrage før hun ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Arendal.

 ??  ?? SMELL: Forfra ses det tydelig at bilen traff grøftekant­en før den endte på taket. Her ser mannskaper fra Grimstad brannvesen og politiet etter bilførers lommebok.
SMELL: Forfra ses det tydelig at bilen traff grøftekant­en før den endte på taket. Her ser mannskaper fra Grimstad brannvesen og politiet etter bilførers lommebok.
 ??  ?? KØ: Bilen som kvinnen kjørte er en drøyt ti år gammel Polo. Den ble hentet av Grimstad-selskapet Agder Bilberging AS. I mellomtide­n dirigerte politiet køen.
KØ: Bilen som kvinnen kjørte er en drøyt ti år gammel Polo. Den ble hentet av Grimstad-selskapet Agder Bilberging AS. I mellomtide­n dirigerte politiet køen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway