Grimstad Adressetidende

Guttene strømmer til Sørild

Sørild har hatt en stor medlemsøkn­ing siden de åpnet hallen i august. Nå dukker saerlig nye gutter opp i friidretts­klubben.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er utrolig gøy. Vi har fått så mange nye gutter den siste tiden, både unge gutter, men også en del over 15 år. Det er kjempemoro, stråler Sølvi Meinseth, som er daglig leder i Sørild, men også trener for de eldste utøverne.

Torsdag kveld fikk flere av dem sin stevne-debut, da Sørild arrangerte et lite treningsst­evne for å teste ut tidtakersy­stemet i hallen.

– Det gikk kjempebra sånn sportslig for disse guttene, og alle perset, stråler Meinseth. I alt 50 nye medlemmer har kommet til friidretts­klubben siden de åpnet hallen i august. Klubben teller nå rundt 150 medlemmer med stort og smått.

Kretskamp og veteran-NM

Arrangemen­t-messig gikk det også greit i hallen torsdag kveld- til slutt.

Mange av heatene på øvelsene 60 meter og 200 meter, som var øvelsene de kunne delta i, ble utsatt litt, på grunn av litt trøbbel i tidtakerbu­a.

– Det tok nok litt lengre tid å koble tidtakersy­stemet opp enn vi hadde tenkt, og det er jo mye usikkerhet nå når alt er nytt, siden systemet her er mye mer moderne enn det vi har på Levermyr. Men vi fikk det til til slutt, og alle utøverne fikk rett tid. Vi hang litt bak tidsskjema­et i starten, men vi hentet oss inn og avsluttet på tiden, forteller Sølvi Meinseth.

Det var viktig for klubben å teste litt, for neste helg er det alvor. Da skal klubben arrangere kretskamp, der utøvere i alderen 13- 19 år skal konkurrere om hvilken krets som er best. Buskerud, Vestfold og Telemark sender utøvere til Grimstad, i tillegg skal selvsagt Agder delta.

– Det var selvsagt kjempevikt­ig for oss å få testet litt, ettersom vi skal arrangere kretskamp om en ukes tid. Da må alt fungere. Kretsen skal jo også arrangere Veteran-NM her i vinter, så da må vi sørge for at ting fungerer. Det blir moro med et lite NM her, da vil mange nye fjes komme til Grimstad, sier Sølvi Meinseth.

Godt løp på 60 meter

Rent sportslig torsdag kveld var det altså mange av de nye guttene i klubben som satte personlig rekord. Klubbens storstjern­e, Ingvild Meinseth, gjorde også et godt løp på 60 meter. Hun løp inn på tiden 7,65.

– Løpet til Ingvild var ganske bra med tanke på at hun er veldig trenings-tung nå. De har akkurat vaert på treningsle­ir, så beina er tunge. Det lover godt foran innendørs-NM i begynnelse­n av februar, sier mamma og trener, Sølvi Meinseth.

Anastasia Lunde løp også torsdag kveld, men hun var ifølge Meinseth ikke like godt fornøyd med sitt løp på tiden 8,26.

– Anastasia har slitt med sykdom i det siste, så hun var nok ikke helt fornøyd, sier Meinseth.

Om 14 dager deltar flere av Sørilds utøvere i innendørs-NM, som i år arrangeres i Baerum.

 ??  ??
 ??  ?? GUTTER: Sørild har fått mange gutter i klubben i høst, og flere deltok på treningsst­evnet torsdag. Også utøvere fra Lyngdal, KIF og Grane var med.
GUTTER: Sørild har fått mange gutter i klubben i høst, og flere deltok på treningsst­evnet torsdag. Også utøvere fra Lyngdal, KIF og Grane var med.
 ??  ?? TEKNIKK: Klubben måtte prøve og feile litt før de fikk tidtakersy­stemet og teknikken til å fungere optimalt.
TEKNIKK: Klubben måtte prøve og feile litt før de fikk tidtakersy­stemet og teknikken til å fungere optimalt.
 ??  ?? MANGE: Det var desidert flest gutter på treningsst­evnet torsdag kveld. Sørild har fått mange nye gutter den siste tiden.
MANGE: Det var desidert flest gutter på treningsst­evnet torsdag kveld. Sørild har fått mange nye gutter den siste tiden.
 ??  ?? TRAVELT: Det kokte i tidtakerbu­a under stevnet. Mye nytt skal laeres.
TRAVELT: Det kokte i tidtakerbu­a under stevnet. Mye nytt skal laeres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway