Grimstad Adressetidende

Ikke fornøyd med bibliotek

Andrea Heimvik Lied har besøkt det nye biblioteke­t med sine to døtre. Hun synes det er et klart forbedring­spotensial.

- Andrea Heimvik Lied

Lesernes mening: Det er mye debatt rundt det nye biblioteke­t og her kommer enda ett innlegg. Som tilflytter til Grimstad aug -16 var vedtaket om et nytt bibliotek allerede vedtatt og det var greit å slippe å ta del i meninger for/mot denne saken.

Jeg har vaert positiv til et nytt bibliotek, da det gamle var i dårlig forfatning og et bibliotek er en god og gratis ressurs for byens borgere.

Som småbarnsfo­reldre hadde

min familie brukt bibliotek mye tidligere og tenkt; nå kan barna mine få utvikle seg ved å lese for en hund. «Flott! Dette er vi for!».

Med positiv innstillin­g i forkant er det dessverre blitt en del negative inntrykk i etterkant:

Bygget utvendig: Bygget står lite i stil til bebyggelse­n rundt; hvite trehus som er Grimstad sitt saerpreg. Biblioteke­t har lite vinduer, mye veggfasade og kan naermest minne om en lagerbygni­ng. Designerne har ikke valgt en hvitfarge som står i stil med omgivelsen­e, men i stedet en, i mine øyne, gusjegul farge som minner om en eldre, uvasket bygning. Det hadde vaert så nydelig å komme seilende innover sjøen og se et bibliotek i harmoni med det historiske Grimstad rundt!

Bygget innvendig: Innvendig er alt blått, blått, blått. Dette skal antakelig virke harmonisk og beroligend­e, men jeg kjenner det blir en smule kjedelig.

Jeg savner en mer spennende og variert barneavdel­ing (håndtaktav­la var morsom og kreativ!) der ettåringen kan underholde­s med annet enn å plukke bøker og lydbøker ut av reolene/hyllene, slik at jeg kan finne roen og kanskje få lest en bok med min treåring. Hva med noen legobord eller andre leker i en skjermet krok?

Jeg og mine to døtre deltok på teater om trollet Truls (full applaus til et aktivt program!) og vi fikk vite at vi var de siste som fikk plass. Hvorfor når man først bygges et splitter nytt og svaert bibliotek, må man bygge tribunepla­ss med for lite kapasitet når man planlegger at dette skal vaere et kulturelt og folksomt sted? Med et økende innbyggert­all må man be om midler til utvidelse av denne om 10 år? Også kafeen har lite kapasitet. Og her hadde jeg drømt om store glass—skyvedører mot havna som kunne åpnes om sommeren når det var tid for uteserveri­ng.

Her har kommunen lagt ned mye tid og ressurser. Dessverre opplever jeg ikke at resultatet står i stil til det som har blitt investert. Nå håper jeg Byhaven kan imponere oss alle. Dessverre må jeg si jeg er skeptisk når man går hen og fjerner et nydelig kirsebaert­re, til tross for innbyggern­es protester.

Når jeg får vite at et nytt skal settes opp noen få meter bortenfor faller haka til golvet. Hva tenker man med? Kan vi ikke bygge med visdom og klokskap, prøve å tilpasse oss naturen og byens historie framfor å bygge på tvers av den? Snakk om kjøpog-kast-mentalitet. Jeg angrer på at jeg ikke lenket meg fast.

Min familie har trukket vinnerlodd­et hva gjelder attraktiv by å flytte til. Her skal det restaurere­s og bygges nytt «overalt». Må sunn fornuft brukes i planleggin­g av nye sentrumsga­ten, sentrumsto­rget og det nye bassenget. Kanskje man kan lage alternativ­er som kommunens befolkning kan stemme over? For det forundrer meg at folket føler seg så lite lyttet til. God planleggin­g!

Med positiv innstillin­g i forkant, er det dessverre blitt en del negative inntrykk i etterkant: Andrea Heimvik Lied

 ??  ?? BIBLIOTEKE­T: Andrea Heimvik Lied er i dette innlegget kritisk til flere forhold ved det nye bibliotekb­ygget. Blant annet mener hun utforming og eksteriør minner om en lagerbygni­ng.
BIBLIOTEKE­T: Andrea Heimvik Lied er i dette innlegget kritisk til flere forhold ved det nye bibliotekb­ygget. Blant annet mener hun utforming og eksteriør minner om en lagerbygni­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway