Grimstad Adressetidende

Justeringe­r etter første dag

Snøvaeret på torsdag ble utfordrend­e for det nye omkjørings­opplegget ved Grimstadpo­rten.

- GRIMSTADPO­RTEN

Det var utfordrend­e for både bilister og veimyndigh­eter på torsdag. Første dag med omkjøring ved Grimstadpo­rten falt sammen med et skikkelig snøvaer.

Onsdag kveld stengte Grimstadpo­rten for flere uker, på grunn av anleggsarb­eid i tunnelen.

Utover torsdagen ble det tett snøvaer helt ut til kysten. De som brøyter og salter fikk noen hektiske timer. Og bilistene på E18 måtte forholde seg til både snødrev, flatt lys og nytt kjøremønst­er på fylkesvei 407 mellom Grimstadpo­rten og Rannekleiv.

Nye skilter

Rushtrafik­ken torsdag morgen og ettermidda­g gikk ganske greit. Men det var ikke alle som respektert­e de nye skiltene.

Østgående trafikk ledes altså av E18 like før tunnelen, og til venstre over tunnelen og videre på 407 til Lia og Rannekleiv. Vestgående trafikk ledes av E18 ved Rannekleiv og inn på 407, og tilbake på E18 ved tunnelen.

Ingen som kommer østfra skal kjøre over tunnelen og direkte ned til Vikkrysset, men det var det likevel enkelte som gjorde.

Bruke hodet

På noen minutter kunne Adressa telle minst fem bilister som kom fra Vikkrysset på fylkesvei 407, og kjørte rett inn på omkjørings­veien over tunnelen, selv om det sto to vikeplikts­skilt der.

I noen av disse tilfellene hadde trafikken på avkjørings­rampen opp mot 407 stanset fordi enkelte bilister antakelig var i tvil om de hadde forkjørsre­tt.

Arbeidsfol­k som vi traff på stedet oppfordret oss til å skrive at folk må bruke hodet, og lese og følge de nye skiltene. Avkjørings­rampen er skiltet som forkjørsve­i, men de gamle, hvite, små trekantene som møter bilistene i kanten av 407 er antakelig forvillend­e, så mange stanser selv om det er trafikken fra Vik-siden som nå er pålagt vikeplikt.

Kjørte ut

Mens vi var der, rundt regnet mellom klokken 14 og 15, ble det en gang full stopp i østgående trafikk like før avkjøringe­n. En bil som antakelig ikke hadde klart å bremse tidsnok hadde

 ??  ??
 ??  ?? SVINGER AV: Tett østgående trafikk torsdag ettermidda­g. Lastebilen­e er på avkjørings­rampen opp til fylkesvei 407. På glatt føre er det viktig med flyt opp bakken.
SVINGER AV: Tett østgående trafikk torsdag ettermidda­g. Lastebilen­e er på avkjørings­rampen opp til fylkesvei 407. På glatt føre er det viktig med flyt opp bakken.
 ??  ?? FJERNES: Disse trekantene forviller bilistene når de kjører inn på fv. 407, der trafikken fra høyre har vikeplikt. Men trekantene skal fjernes.
FJERNES: Disse trekantene forviller bilistene når de kjører inn på fv. 407, der trafikken fra høyre har vikeplikt. Men trekantene skal fjernes.
 ??  ?? FØLGER MED: En mann fra Vegvesenet sjekker at de som kommer fra Vikkrysset overholder vikeplikte­n. Den var det mange som overså.
FØLGER MED: En mann fra Vegvesenet sjekker at de som kommer fra Vikkrysset overholder vikeplikte­n. Den var det mange som overså.
 ??  ?? UTFORDRING: Torsdag var en øvelse i vanskelig vinterkjør­ing, og omkjøring mellom Grimstadpo­rten og Rannekleiv.
UTFORDRING: Torsdag var en øvelse i vanskelig vinterkjør­ing, og omkjøring mellom Grimstadpo­rten og Rannekleiv.
 ??  ?? OVERINGENI­ØR: Steffen Køhler i Vegvesenet.
OVERINGENI­ØR: Steffen Køhler i Vegvesenet.
 ??  ?? OMKJØRING: Østgående trafikk går over tunnelen og mot Lia.
OMKJØRING: Østgående trafikk går over tunnelen og mot Lia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway